Πώς να επιλέξετε μηχανισμούς αυτοματοποίησης θυρών


Αυτοματισμός θυρών

Όταν ψάχνει κανείς προϊόντα για την αυτοματοποίηση θυρών, μία από τις πιο σημαντικές πτυχές που θα πρέπει να εξετάσει είναι η ασφάλεια που σχετίζεται με το ίδιο το προϊόν. Όλα τα προϊόντα αυτοματοποίησης είναι υπεύθυνα για το άνοιγμα ή κλείσιμο μιας πόρτας, και συχνά χρησιμοποιούνται για να ελέγξουν την πρόσβαση μη εξουσιοδοτημένων προσώπων ή οχημάτων. Πολλοί μηχανισμοί χρησιμοποιούν ασύρματα ή υπέρυθρα σήματα για να επικοινωνήσουν από τον πομπό στο δέκτη και οι κατασκευαστές έχουν εξασφαλίσει ότι οι κωδικοί που στέλνονται δεν μπορούν εύκολα να αναπαραχθούν με την εισαγωγή ειδικών κωδικών κρυπτογράφησης. Αυτό εξασφαλίζει ότι ο πομπός επιτρέπει το άνοιγμα και κλείσιμο της πόρτας μόνο από εξουσιοδοτημένα άτομα. Πολλοί αυτοματισμοί συνεργάζονται με ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο για εύκολο άνοιγμα της πόρτας εξ αποστάσεως. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε εγκαταστάσεις όπως πόρτες γκαράζ αυτοκινήτων(γκαραζόπορτες). Δεν χρειάζεται πλέον ο οδηγός να πρέπει να καταίβει από το αυτοκίνητο του για να ανοίξει ή να κλείσει την πόρτα του γκαράζ χειροκίνητα, χάνοντας χρόνο. Οι αυτόματοι μηχανισμοί έχουν κάνει πλέον το άνοιγμα και το κλείσιμο των θυρών πολύ εύκολη υπόθεση.


Η εμπορική χρήση των αυτόματων μηχανισμών έχει επίσης αυξηθεί κατά τα τελευταία έτη. Η ταχύτητα της παράδοσης, της φόρτωσης και εκφόρτωσης προϊόντων έχει αυξηθεί με την εισαγωγή των αυτόματων μηχανισμών. Τα οχήματα εταιριών είναι συχνά εξοπλισμένα με έναν πομπό(τηλεχειριστήριο), έτσι ώστε μόλις το όχημα πλησιάσει στην είσοδο δίνει εντολή για το αυτόματο άνοιγμα της πόρτας. Οι αυτόματες μπάρες ασφαλείας είναι επίσης μια άλλη μορφή ανοίγματος της πύλης μιας εταιρίας .Οι αυτόματες μπάρες είναι μια άλλη μορφή πρόσβασης και ασφάλειας και μπορούν να ανυψώνονται και να κατεβαίνουν με την χρήση του τηλεχειριστηρίου.


Στις φάρμες και στα αγροκτήματα, οι αυτόματοι μηχανισμοί έχουν γίνει χρήσιμοι για αρκετούς λόγους. Όχι μόνο είναι πιο βολικό να ανοίγει η πόρτα από τον ίδιο τον οδηγό ο οποίος πλησιάζει την είσοδο ανοίγοντας με την βοήθεια ενός πομπού(τηλεχειριστηρίου) αλλά είναι επίσης πολύ χρήσιμο και το αυτόματο κλείσιμο των πυλών ενώ το όχημα έχει περάσει. Επίσης σε περιπτώσεις που υπάρχουν ζώα είναι πρωταρχικής σημασίας το γρήγορο κλείσιμο των θυρών έτσι ώστε να εμποδιστεί η έξοδος τους από το αγρόκτημα.


Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα μηχανισμών για την αυτοματοποίηση θυρών που διατίθενται σήμερα, το πιο σημαντικό θέμα κατά την επιλογή του σωστού προϊόντος είναι η ασφάλεια του ίδιου του αυτοματισμού. Μία άλλη παράμετρος η οποία θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν είναι το βάρος της πόρτας η οποία θα αυτοματοποιηθεί καθώς οι μηχανισμοί είναι κατασκευασμένοι έτσι ώστε να σηκώνουν ορισμένο φορτίο. Η τοποθεσία είναι επίσης ένας άλλος παράγοντας που θα πρέπει να εξετάζεται κάθε φορά. Μπορούν να τροφοδοτούνται με ηλιακή ενέργεια ή μήπως χρειάζονται μπαταρίες; Όλα αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Οι κατασκευαστές έχουν πάντα διαθέσιμα manuals με οδηγίες χρήσεως και τεκμηρίωσης των προϊόντων τους, έτσι αξίζει να κάνετε κάποια έρευνα πριν την τελική επιλογή.