Τοποθετώντας μία αυτόματη πόρτα

Τοποθέτηση αυτόματων θυρών


Εάν σκέφτεστε εάν πρέπει ή όχι να εγκαταστήσετε μια αυτόματη πύλη θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας τα ακόλουθα πράγματα. Οι  αυτόματες πόρτες δεν είναι μόνο μια καλή επιλογή για την ασφάλεια του σπιτιού σας, αλλά είναι επίσης μία καλή λύση  για την καθημερινή σας διευκόλυνση. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα είδη των αυτόματων πυλών έτσι ώστε να μπορείτε να επιλέξετε την κατάλληλη σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Οι αυτόματες πύλες δεν είναι δημοφιλείς μόνο  στις ιδιωτικές κατοικίες αλλά  και στις επιχειρήσεις.

Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε για  αυτόματες πύλες. Το πρώτο πράγμα που χρειάζετε  να αποφασίσετε πριν αγοράσετε έναν μηχανισμό για την αυτοματοποίηση της πύλης σας είναι να σκεφτείτε εάν θα εγκαταστήσετε μόνοι σας τον μηχανισμό ή θα αναθέσετε την εγκατάσταση σε έναν επαγγελματία. Εάν σκοπεύετε να τον εγκαταστήσετε μόνοι σας,  υπάρχουν κάποιες πληροφορίες τις οποίες πρέπει να γνωρίζετε.

Εάν αποφασίσετε να  εγκαταστήσετε μόνοι σας τον μηχανισμό, θα πρέπει πρώτα να έχετε ερευνήσει κάποια πράγματα. Θα πρέπει πρώτα να επιλέξετε ποιον τύπο κινητήρα πρέπει να επιλέξετε για την πύλη σας. Εάν θέλετε να ενσωματώσετε και ένα σύστημα παρακολούθησης, τότε η εγκατάσταση γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη. Θα πρέπει να αποφασίσετε τι είδους σύστημα παρακολούθησης  θέλετε. Θέλετε να εγκαταστήσετε απλά ένα θυροτηλέφωνο ή θέλετε να έχετε και μια κάμερα στο μπροστινό μέρος της πύλης; Έχοντας κάποιο είδος ενδοεπικοινωνίας ή μια κάμερα στο μπροστινό μέρος της πύλης θα είναι πολύ χρήσιμο, επειδή δεν θα χρειάζετε να βγαίνετε έξω στην  πύλη σας για να δείτε ποιος είναι. Μπορείτε να ελέγχεται  ποιος είναι  χωρίς να αφήνετε την ασφάλεια του σπιτιού ή  της επιχείρησή σας.

Αν αποφασίσετε να επιλέξετε μια συρόμενη πύλη θα  πρέπει να σιγουρευτείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος , ακριβώς ο διπλάσιος από το πλάτος της πόρτας στα αριστερά ή στα δεξιά της πόρτας έτσι ώστε να πηγαίνει η πόρτα όταν είναι ανοικτή.  Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η περιοχή όπου σχεδιάζετε να τοποθετήσετε  την πύλη σας  είναι σταθερή. Η επιλογή του κατάλληλου κινητήρα είναι πολύ σημαντική για το άνοιγμα και το κλείσιμο της πύλης σας. Η σωστή επιλογή μοτέρ θα βοηθήσει την πύλη σας να ανοίγει και να κλείνει πιο ομαλά.


Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε  είναι ο τρόπος με τον οποίο θέλετε να ανοίγεται την πύλη σας. Θέλετε να την ανοίγετε χειροκίνητα; Ή μήπως θέλετε να την ανοίγετε με  σύστημα τηλεχειρισμού(από απόσταση);  Αυτό το μέρος της διαδικασίας ίσως να είναι πιο δύσκολο. Η ανάθεση σε έναν επαγγελματία σίγουρα θα είναι καλύτερη και πιο εύκολη λύση εκτός εάν έχετε την εμπειρία και την τεχνογνωσία με αυτού του είδους τους αυτοματισμούς.