Τι πρέπει να προσέχουμε όταν φεύγουμε διακοπές

Ασφάλεια σπιτιού στις διακοπές

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει, όλοι αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τις διακοπές. Αυτό σημαίνει πως η ασφάλεια του σπιτιού μας είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες βασικές συμβουλές για την προστασία της περιουσίας σας ενώ θα είστε σε διακοπές.

 

  • Προσέξτε τι δημοσιεύετε στο Facebook. Σίγουρα, θέλετε να μοιραστείτε όλες τις υπέροχες και ξέγνοιαστες στιγμές που περνάτε με την οικογένεια σας με τους φίλους σας. Πρώτα όμως, ελέγξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας και  βεβαιωθείτε πως οι πληροφορίες που έχετε  σε κοινή χρήση φαίνονται μόνο στους φίλους σας.

 

  • Μην αφήνετε το ταχυδρομείο σας να ξεχειλήσει. Οι κλέφτες  παρατηρούν ότι λείπετε για μέρες και το σπίτι σας γίνεται για αυτούς ένας εύκολος  στόχος. Εάν παραλαμβάνετε εφημερίδες, περιοδικά ή άλλα έντυπα κάθε εβδομάδα, ακυρώστε προσωρινά τις αποστολές τους.

 

  • Χρησιμοποιήστε χρονόμετρο στον εσωτερικό και εξωτερικό φωτισμό σας. Αντί να είναι όλα τα φώτα σας  σβηστά χρησιμοποιήστε ένα χρονόμετρο για να κρατήσετε ένα ή δύο φώτα κατά τις απογευματινές ώρες ανοικτά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα χρονόμετρο σε ένα  ραδιόφωνο ή σε μία  τηλεόραση. Αυτό θα μπερδέψει τους διαρρήκτες για το αν βρίσκεστε στο σπίτι σας ή όχι.