Τέσσερα αντικείμενα που θα ασφαλίζατε στο χρηματοκιβώτιο σας

Ασφαλίστε τα πολύτιμα αντικείμενά σας

Το να μπει κανείς στο σπίτι του το οποίο το έχουν μόλις διαρρήξει είναι μία πάρα πολύ άσχημη αίσθηση. Ωστόσο, ανακαλύπτωντας ότι το χρηματοκιβώτιό σας δεν έχει βρεθεί, ανοιχτεί ή δεν το έχουν πάρει μαζί τους, σίγουρα θα ανακουφιστείτε. Εάν δεν είχατε χρηματοκιβώτιο, στοιχηματίζω πως σίγουρα θα επιθυμούσατε να είχατε ένα. Υπάρχουν πολλά είδη χρηματοκιβωτίων, τα οποία κατασκευάζονται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Τα χρηματοκιβώτια διαφέρουν επίσης και ως προς το κόστος. Αλλά τι θα ασφαλίζατε στο χρηματοκιβώτιο σας; Παρακάτω θα βρείτε τα 4  κορυφαία  στοιχεία που θα ασφαλίζατε στο χρημοτοκιβώτιο του σπιτιού σας.

1. Προσωπικά και ευαίσθητα έγγραφα
Εάν δεν έχετε χρηματοκιβώτιο για τα προσωπικά σας έγγραφα και δεδομένης της αύξησης των κλοπών ταυτότητας, σίγουρα ήρθε η ώρα να αποκτήσετε. Σύμφωνα με το διαδικτυακό περιοδικό Zing και τον συγγραφέα Τζόναθαν Slappey, οι τύποι των εγγράφων που συνήθως  αποθηκεύονται σε χρηματοκιβώτια είναι τα ακόλουθα :

Πιστοποιητικά γέννησης
Εκπαιδευτικά έγγραφα
Διαβατήρια
Αρχεία υιοθεσίας παιδιών
Διαθήκες
Έγγραφα γάμου και διαζυγίου
Πιστοποιητικά Θανάτου


2. Όπλα
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Momlogic, ατυχήματα με όπλα σκοτώνουν περισσότερα από 500 παιδιά ετησίως. Για το λόγο αυτό οι ιδιοκτήτες όπλων θα πρέπει να αποθηκεύουν τα όπλα τους σε χρηματοκιβώτια. Ενώ τα μεγάλα χρηματοκιβώτια όπλων είναι πιο δαπανηρά, μικρά χρηματοκιβώτια όπλων κοστίζουν λιγότερο από $ 200.


3. Κοσμήματα
Τα κοσμήματα, ιδιαίτερα αυτά από χρυσό, ήταν πάντα περιζήτητα και εύκολα λαμβάνονται από τους κλέφτες λόγω του μικρού τους μεγέθους. Απ'την άλλη υπάρχουν πάντα σχεδόν σε κάθε σπίτι, ενώ πωλούνται εύκολα. Μην τα αφήνετε μέσα σε μπιζουτιέρες ή μέσα στα συρτάρια του κομοδίνου σας. Αντίθετα, επενδύστε σε ένα χρηματοκιβώτιο και ασφαλίστε τα πιο  πολύτιμα κοσμήματά σας σε αυτό.


4. Χρήματα

Εάν κρατάτε μεγάλο ποσό μετρητών στο σπίτι, είναι σοφό να τα ασφαλίζετε μέσα σε χρηματοκιβώτια. Εάν ανησυχείτε για το κόστος των μεγάλων χρηματοκιβωτίων με κλειδαριά με συνδυασμό, θα πρέπει να σκεφτείτε την αγορά ενός χρηματοκιβωτίου παρεκτροπής. Αυτού του τύπου τα  χρηματοκιβώτια μπορούν να τοποθετηθούν σε κοινή θέα γιατί μοιάζουν με καθημερινά οικιακά αντικείμενα, αλλά στην πραγματικότητα είναι κάνιστρα που περιέχουν αντικείμενα αξίας.