Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των αυτόματων θυρών γκαράζ

Αυτόματες Γκαραζόπορτες

 

Τα τελευταία χρόνια, οι αυτόματες πόρτες γκαράζ έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή. Σχεδόν κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού επιθυμεί να έχει μια αυτόματη γκαραζόπορτα, ενώ πολλά είναι τα οφέλη για όσους τις  χρησιμοποιούν.

Οι αυτόματες πόρτες είναι πιο αξιόπιστες και εύκολες στη χρήση  σε σύγκριση με τις παραδοσιακά χειροκίνητες πόρτες.  Με την χρήση των αυτόματων θυρών γκαράζ δεν υπάρχει ανάγκη να βγείτε από την ασφάλεια και την άνεση του αυτοκινήτου σας για να ανοίξετε την γκαραζόπορτα σας με το χέρι, καθώς είναι δυνατόν να ανοίξει με τη χρήση ενός τηλεχειριστηρίου από απόσταση.  Έτσι, δεν θα νιώσετε καμία δυσκολία για την είσοδο σας στο γκαράζ σας για να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας.

Επιπλέον, οι αυτόματες  γκαραζόπορτες έχουν βελτιωμένα και πιο σύγχρονα συστήματα ασφαλείας από τις αντίστοιχες παραδοσιακές χειροκίνητες. Στις μέρες μας, οι ληστείες έχουν αυξηθεί δραματικά, ως εκ τούτου, το σπίτι σας χρειάζεται καλύτερη προστασία. Οι αυτόματες γκαραζόπορτες ανοίγουν και κλείνουν πιο γρήγορα σε σχέση με τις χειροκίνητες με αποτέλεσμα να υπάρχει μικρότερος κίνδυνος από αγνώστους να εισβάλουν στο σπίτι σας. Ο κωδικός του συστήματος τηλεχειρισμού αλλάζει  κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το γκαράζ σας(κυλιόμενος κωδικός) για το λόγο αυτό οι πιθανοί διαρρήκτες δεν θα μπορούν να εισέλθουν εύκολα. Δεδομένου ότι η ασφάλεια αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα στις μέρες μας,  θα πρέπει να εξετάσετε την επιλογή της αυτόματης γκαραζόπορτας του σπιτιού σας.

Μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε διαφορετικές παραλλαγές στον τρόπο κλεισίματος και ανοίγματος της πόρτας σας (μερικό ή ολικό άνοιγμα ή κλείσιμο). Επίσης, ο χρόνος που απαιτείται για το άνοιγμα και κλείσιμο της πόρτας μπορεί να ποικίλλει. Όλες οι παραπάνω επιλογές είναι αρκετά βολικές και μπορούν να εξυπηρετούν τις ιδιαίτερες ανάγκες  και  προτιμήσεις σας.

Οι αυτόματες γκαραζόπορτες λειτουργούν με μεγαλύτερη ασφάλεια από τις αντίστοιχες χειροκίνητες. Με την χρήση ενός αξεσουάρ αυτοματισμού των ''φωτοκυττάρων ασφαλείας''  η πόρτα θα σταματάει αμέσως μόλις ανιχνεύει κάποια κίνηση στην πορεία της. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει  πως η πόρτα δεν θα μπορεί να βλάψει κανέναν. Ούτε τα παιδιά σας  ούτε τα κατοικίδιά σας τα οποία  εισέρχονται και εξέρχονται προς και από το γκαράζ. Με τη χρήση των φωτοκυττάρων ασφαλείας μπορείτε να είστε βέβαιοι πως δεν υπάρχει περίπτωση τραυματισμού για εσάς και την οικογένεια σας.

Τέλος, οι αυτόματες γκαραζόπορτες έχουν σχεδόν μηδενικό κόστος συντήρησης. Δεν χρειάζεται να δαπανήσετε πολλά χρήματα για την συντήρηση της γκαραζόπορτας σας. Απλά σε περίπτωση που  προκύψουν δυσλειτουργίες επικοινωνείστε με την εταιρία από την οποία προμηθευτήκατε τον μηχανισμό της γκαραζόπορτας. Η επισκευή κοστίζει συνήθως λίγο και σας βοηθά να κρατήσετε την πόρτα σας σε άριστη κατάσταση για πολλά χρόνια.