Συζητήστε με τα μέλη της οικογένειάς σας για θέματα ασφαλείας

Ασφάλεια οικογένειαςΗ συζήτηση με τα μέλη της οικογένειας για την ασφάλεια του σπιτιού μπορεί να αποτρέψει δυσάρεστες εμπειρίες

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών ενδιαφέρονται να εξοπλίσουν τα  ακίνητα τους με ενισχυμένα συστήματα ασφαλείας για την πρόληψη των διαρρήξεων και την προστασία της ασφάλειας  της οικογένειας τους. Η αγορά υπηρεσιών ασφαλείας στο σπίτι έχει σαν αποτελέσματα να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες σπιτιών στην επίτευξη αυτού του στόχου, και υπάρχουν πολλοί αποτελεσματικοί τρόποι και υπηρεσίες ασφαλείας με την βοήθεια των οποίων μπορούμε να αποφύγουμε ανεπιθύμητες  παραβιάσεις. Πολλές φορές, όμως, μερικές  κοινής λογικής συμβουλές ασφάλειας  αγνοούνται πιθανόν λόγω της απλότητας τους. Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για την προστασία ενός σπιτιού ενάντια στις εισβολές διαρρηκτών είναι απλά η συζήτηση μεταξύ των μελών της οικογένειας για το πώς μπορούν να προστατευθούν ακολουθώντας απλές καθημερινές συμβουλές. Πολλές οικογένειες όμως παραλείπουν να πραγματοποιούν αυτό το σημαντικό βήμα.

Πολλές εισβολές συμβαίνουν όταν οι δράστες αποκτούν είσοδο μέσα από κλειδωμένες πόρτες ή  παράθυρα  αλλά στην πραγματικότητα,οι περισσότερες εισβολές συμβαίνουν, όταν οι ένοικοι επιτρέπουν την εισβολή στο σπίτι μέσω μιας ξεκλείδωτης πόρτας. Οι άνθρωποι με την πρόθεση να  ληστέψουν μια κατοικία ή να προκαλέσουν βλάβη στους ιδιοκτήτες της, μπορούν  ακόμη και να εμφανιστούν σε ένα κατώφλι καλώντας απεγνωσμένα για βοήθεια. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη και μπορεί να αισθάνονται υποχρεωμένοι να ανοίξουν την πόρτα σε  εκείνους που καλούν για βοήθεια, ωστόσο μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους που φτάνουν απροσδόκητα στο σπίτι μας. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό όλη η οικογένεια να έχει μια καλή αίσθηση για το εάν πρέπει και σε ποιές περιπτώσεις πρέπει να ανοίγουμε την πόρτα μας όταν κάποιος μας καλεί για βοήθεια. Συχνά, οι οικογένειες δεν συζητούν  αυτά τα θέματα μεταξύ τους με αποτέλεσμα τα μέλη της οικογένειας  να έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις σχετικά με το πότε και εάν θα πρέπει να ανοίξουν την πόρτα τους και να επιτρέπουν την είσοδο σε κάποιο άγνωστο πρόσωπο. Με τη συζήτηση αυτών των θεμάτων μεταξύ  των μελών της οικογένειας, οι ιδιοκτήτες μπορούν να δημιουργήσουν ένα  στρώμα προστασίας ενάντια στις εισβολές.

Η ύποπτη δραστηριότητα  γύρω από ένα ακίνητο μπορεί επίσης να είναι μια αιτία ανησυχίας  σχετικά με την εισβολή σε ένα σπίτι. Υπενθυμίζοντας στα μέλη της οικογένειας να γνωρίζουν το γύρω περιβάλλον τους και να εξετάζουν ύποπτες κινήσεις και καταστάσεις είναι μια σοφή κίνηση. Επίσης σημαντικό είναι να γνωρίζουν πώς ακριβώς θα πρέπει να ενεργήσουν όταν προκύπτουν τέτοιες καταστάσεις. Τα μέλη μιας οικογένειας θα πρέπει να ξεχωρίζουν πότε μπορούν να  καλούν την τοπική αστυνομία ή κάποιον αριθμό έκτακτης ανάγκης, ή απλά να  ειδοποιούν ένα  μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας τους ή έναν γείτονα. Οι κάτοικοι των σπιτιών, ιδιαίτερα οι νέοι, διστάζουν να ενεργήσουν όταν έρθουν αντιμέτωποι με κάποια ύποπτη συμπεριφορά, συνήθως επειδή δεν είναι σίγουροι για το τι είδους αντιμετώπιση είναι κατάλληλη. Όταν οι οικογένειες  συζητούν σχετικά με το τι αποτελεί ύποπτη συμπεριφορά και ποια θα πρέπει να είναι πιθανώς η κατάλληλη αντιμετώπιση,  μπορούν όλοι να νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια.
 
Αν και οι οικογένειες χρησιμοποιούν πολλές διαφορετικές μεθόδους, συμπεριλαμβανομένης της συζήτησης, σε μια προσπάθεια να αποτραπούν οι εισβολές στο σπίτι, ένα τέτοιο γεγονός εξακολουθεί να αποτελεί μια πιθανότητα. Οι οικογένειες θα  πρέπει να κάθονται μαζί και να συζητούν βρίσκοντας το καλύτερο σενάριο δράσης σε μία πιθανή εισβολή στο σπίτι . Είτε πρόκειται για ένα σχέδιο εξόδου, είτε αφορά οδηγίες σχετικά με το ποια τηλέφωνα ή άλλες συσκευές πρέπει να  χρησιμοποιήθούν για να καλέσετε  βοήθεια, ή πώς να συμπεριφερθείτε ώστε να παραμείνετε ψύχραιμοι και να αυξήσετε τις πιθανότητές διαφυγής σας από το σπίτι ,όλα αυτά  μπορούν να βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό το οικογενειακό σας προφίλ ασφάλειας. Όταν οι οικογένειες αισθάνονται πιο προετοιμασμένες για να αντιμετωπίσουν τους πιθανούς κινδύνους από μία εισβολή στο σπίτι τους, είναι πιο πιθανό να δράσουν πιο αποτελεσματικά και αποφασιστικά, κατά τη διάρκεια ενός πραγματικού γεγονότος και  ενδεχομένως να συνεισφέρουν τόσο στην συναισθηματική όσο και στην οικονομική ζημιά.

Η επιθυμία των ιδιοκτητών για την προστασία του σπιτιού τους ενάντια σε εισβολές οδηγεί πολλούς ανθρώπους  να εξοπλίζουν τις ιδιοκτησίες τους με τον πιο ακριβό και εξελιγμένο εξοπλισμό ασφαλείας. Ενώ τα συστήματα αυτά μπορούν πράγματι να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προστασία ενός σπιτιού, είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ανταλλαγή πληροφοριών και η συζήτηση θεμάτων ασφάλειας δεν μπορούν να αντικατασταθούν με κανένα προιόν ασφαλείας. Όταν οι οικογένειες καταστρώνουν σχέδια ασφαλείας και αντιμετώπισης σε πιθανές εισβολές μπορούν σίγουρα να υπολογίζουν στην καλύτερη προστασία και σε λιγότερες συνέπειες  από τις εισβολές που πιθανόν συμβούν.