Συμβουλές ασφαλείας για το σπίτι

Θωρακίστε το σπίτι και την οικογένειά σας

Ενώ είναι δύσκολο να προστατεύσετε το σπίτι σας από επαγγελματίες κλέφτες, οι περισσότερες διαρρήξεις στα σπίτια γίνονται από ερασιτέχνες. Οι ερασιτέχνες, δε μπορούν να τα βγάλουν πέρα εάν εφαρμόσετε μερικές από τις παρακάτω  απλές προφυλάξεις ασφαλείας.

Καλύψτε όλες τις καλωδιώσεις
Οι  επαγγελματίες διαρρήκτες πριν εισέλθουν σε κάποιο χώρο προσπαθούν να αποσυνδέσουν το σύστημα ασφαλείας κόβωντας τα καλώδια

Επισκευάστε το χαλασμένο σας συναγερμό
Εάν έχετε έναν συναγερμό ο οποίος χαλάει συχνά, να τον επισκευάσετε άμεσα και να ενημερώσετε τους γείτονες ότι τον επισκευάσατε

Προσποιηθείτε ότι είστε διαρρήκτης και σκεφτείτε όπως οι διαρρήκτες
Περπατήστε γύρω από την ιδιοκτησία σας και ανατωτηθείτε. Πώς μπορώ να μπω μέσα;  Εξετάστε το σπίτι σας από το δρόμο. Ποιές είναι οι πιο πιθανές περιοχές να εισέλθει κάποιος μέσα σε αυτό; Σταθείτε έξω από τα παράθυρα και βεβαιωθείτε πως όλα τα πολύτιμα αντικείμεναόπως ηλεκτρονικά , έργα τέχνης, κοσμήματα δεν  είναι ορατά. Εάν μπορείτε να τα δείτε εσείς, τότε μπορούν και οι διαρρήκτες.

Κλειδώστε το σπίτι σας ακόμα και εάν πρόκειτε να λείψετε για σύντομο χρονικό διάστημα.
Πολλοί διαρρήκτες παραμονεύουν για αρκετή ώρα απ'έξω μέχρι να βρουν την κατάλληλη ευκαιρία να εισέλθουν

- Αλλάξτε όλες τις κλειδαριές όταν μετακομίζετε σε ένα καινούριο σπίτι
- Εάν χάσετε τα κλειδιά σας , αλλάξτε τις κλειδαριές άμεσα

Να είστε προσεχτικοί όταν κλειδώνετε το σπίτι σας
Πριν κλειδώσετε το σπίτι σας μπροστά σε μια καθαρίστρια ή άλλον επαγγελματία που έρχεται συχνά σπιτι σας βεβαιωθείτε ότι είναι ειλικρινή και αξιόπιστο άτομο.

Μην κρύβετε εφεδρικά κλειδιά έξω από το σπίτι σας όπως:
- Μέσα στο γραμματοκιβώτιο
- Κάτω από το χαλάκι
- Σε ένα καρφί πίσω από το γκαράζ
- Κάτω από πέτρες
- Οπουδήποτε στον κήπο

Εάν το σπίτι είναι κατασκευασμένο πριν πολλά χρόνια,  αντικαταστήστε τις φθηνές απλές κλειδαριές των παραθύρων σας με  βαριές πιο σύγχρονες κλειδαριές.
Ο τρόπος που προτιμούν να ανοίγουν τα παράθυρα οι διαρρήκτες  είναι να ανοίγουν μια μικρή τρυπούλα  από την οποία παιρνούν ένα λεπτό άκαμπτο σύρμα με το οποίο απασφαλίζουν την κλειδαριά.. Ένα παλιό κόλπο είναι η εγκατάσταση πύρων. Εάν οι πύροι τοποθετηθούν σωστά στα παράθυρο δεν μπορούν  να ανοίξουν από την εξωτερική πλευρά.

Προμηθευτείτε την καλύτερη ποιότητα σε κλειδαριές που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά
Μια κλειδωμένη πόρτα είναι η πρώτη σας γραμμή άμυνας. Και με τις κλειδαριές ισχύει η παροιμία, 'παίρνετε ότι πληρώνετε'. Με το να ξοδέψετε μερικά χρήματα παραπάνω στην αρχή, μπορείτε να σώσετε πολλά περισσότερα στο μέλλον. Έτσι αγοράστε την καλύτερη ποιότητα σε κλειδαριές που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.