Πως να εγκαταστήσετε ένα σύστημα ασφαλείας στο σπίτι σας;

Συστήματα ασφαλείας


Δεν είναι και τόσο δύσκολο να εγκαταστήσετε ένα σύστημα ασφαλείας στο σπίτι ή το εξοχικό σας. Παρακάτω θα βρείτε ορισμένες οδηγίες:

Πρώτα απ' όλα πρέπει να βρείτε μια κάτοψη του σπιτιού σας και μια βασική διάταξη του έξω  χώρου. Γιατί είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε και ένα σχέδιο του εξωτερικού σας χώρου; Διάφορα  χαρακτηριστικά του εξωτερικού σας χώρου μπορούν  να κρύψουν έναν διαρρήκτη ή αντίθετα να τον αποτρέψουν, όπως για παράδειγμα ένας αγκαθωτός θάμνος κάτω από το παράθυρο. Κοιτάξτε τα προφανή σημεία από τα οποία ένας εισβολέας θα μπορούσε να εισέλθει στο σπίτι σας. Προφανώς αυτά είναι τα παράθυρα, οι πόρτες και ίσως κάποιο υπόγειο το οποίο επικοινωνεί εσωτερικά με το σπίτι.

Τοποθετώντας  ένα ενσύρματο σύστημα ασφαλείας, θα πρέπει να ξεκινήσετε με το πέρασμα των καλωδίων. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καθορίσετε τα καλύτερα σημεία για να ανοίξετε τις τρύπες στους τοίχους μέσα στις οποίες θα περαστούν τα καλώδια..  Βεβαιωθείτε ότι οι τρύπες που θα ανοιχθούν είναι αρκετά μεγάλες για να χωρέσουν όλα τα καλώδια που πρέπει να περάσουν μέσα από αυτές. Αρκετό χρόνο και κόπο θα εξοικονομούσατε εάν αντί ενσύρματου συστήματος επιλέγατε ένα ασύρματο. Πολύ λιγότερος χρόνος θα χρειαζόταν καθώς δεν θα ήταν απαραίτητο το τρύπημα των τοίχων και κατά συνέπεια λιγότερος χρόνος για τακτοποίηση και καθαρισμό. Θα πρέπει να αποφασίσετε εάν ένα ασύρματο σύστημα ασφαλείας είναι καλύτερο για εσάς ή όχι.

Αν θέλετε να τοποθετήσετε την σειρήνα σε εσωτερικό χώρο, δεν χρειάζεται να την βάλετε μέσα σε  προστατευτικό μεταλλικό κουτί. Τοποθετήστε τη σειρήνα ψηλά πάνω στον τοίχο σε σημείο που μπορεί να ακουστεί εύκολα. Δεν συνιστάται να τοποθετήσετε μία εσωτερική σειρήνα μέσα σε ένα ντουλάπι ή άλλο περιορισμένο χώρο.

Στη συνέχεια  εγκαταστήστε τις  διάφορες συσκευές ανίχνευσης.. Σχεδόν όλες αυτές οι συσκευές λειτουργούν με μαγνήτες. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να  βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει δύο διαφορετικές ρυθμίσεις, όταν η πόρτα ή το παράθυρο είναι ανοιχτή ή κλειστή. Εάν τοποθετήσετε τους μαγνήτες πολύ μακριά μεταξύ τους , μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα, καθώς το κύκλωμα δεν θα αναγνωρίζει πότε κάποιο άνοιγμα έχει παραβιασθεί. Δοκιμάστε μερικές φορές για να δείτε ακριβώς τι είδους δραστηριότητα  χρειάζεται για να ενεργοποιηθεί ο συναγερμός, και  προσαρμόστε αναλόγως έως ότου επιτύχετε την ευαισθησία που θέλετε.

Τοποθετείστε το πληκτρολόγιο όπλισης και αφόπλισης του συναγερμού κοντά στην πόρτα εισόδου. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε εύκολα να οπλίζετε  ή να αφοπλίζετε τον συναγερμό. Εάν ανησυχείτε μήπως κάποιος διαρρήκτης  δει τον πίνακα  ελέγχου σας, μπορείτε να επιχειρήσετε να τον κρύψετε μέσα σε ένα κοντινό ντουλάπι. Απλά βεβαιωθείτε ότι όλα τα μέλη της οικογένειάς σας γνωρίζουν  που βρίσκεται.