Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κυρτών και επίπεδων καθρεπτών ασφαλείας

Κυρτοί καθρέπτες ασφαλείας


Η χρήση των καθρεπτών ασφαλείας ως μέτρο ασφάλειας, έχει καταστεί συνήθης πρακτική στις περισσότερες επιχειρήσεις, επειδή είναι ένας εύκολος και ανέξοδος τρόπος για να παρέχουν επαρκή προστασία για τους εργαζόμενους , τους προμηθευτές και τους πελάτες τους. Η εύρεση του σωστού τύπου κατόπτρου που πρέπει να χρησιμοποιήσετε στην επιχείρησή σας μπορεί να σας πάρει αρκετό χρόνο ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να χρειαστείτε διαφορετικούς τύπους για κάθε τοποθεσία. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές που θα πρέπει να ξοδέψετε αρκετό χρόνο πριν επιλέξετε τον κατάλληλο για εσάς. Παρακάτω θα βρείτε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα είδη: τους κυρτούς και τους επίπεδους καθρέφτες ασφαλείας.


Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε  πριν αποφασίσετε τι τύπου καθρέφτη πρέπει να   αγοράσετε είναι η τοποθεσία που σκοπεύετε να τον εγκαταστήσετε. Για μικρές περιοχές, όπως  σε ένα γραφείο ή σε κάποια είσοδο, ένα επίπεδο κάτοπτρο είναι η καλύτερη επιλογή γιατί  σας επιτρέπει να βλέπετε γύρω σας με σαφήνεια, χωρίς να σας παρέχει μια πανοραμική θέα. Για μεγαλύτερες περιοχές, ή για περιοχές  που απαιτούν να είστε σε θέση να βλέπετε από διάφορες γωνίες, ένα κυρτό κάτοπτρο είναι πολύ πιο κατάλληλο.


Τα κυρτά κάτοπτρα σας δίνουν την δυνατότητα να βλέπετε από διαφορετικές γωνίες  αλλά θυσιάζουν σαφήνεια, ώστε να σας παρέχουν αυτή τη δυνατότητα. Έτσι, αν θέλετε να δείτε τι ακριβώς κάνουν οι πελάτες σας, και να βεβαιωθείτε  ότι δεν κρύβουν στις  τσέπες τους τα εμπορεύματά σας, τότε πιθανόν να μην είναι η καλύτερη λύση για τις ανάγκες σας. Ένα άλλο όφελος των κυρτών κατόπτρων  είναι ότι μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε και σε εξωτερικούς χώρους. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των  εξωτερικών κυρτών καθρεφτών, ακρυλικό και ενισχυμένα τζάμια, τους καθιστούν εξαιρετικά ανθεκτικούς στις άσχημες καιρικές συνθήκες, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί μπορούν εύκολα να γίνουν άχρηστοι εάν  επικαλυφθούν σε περίπτωση παγετού, παρέχοντας μια ψευδή αίσθηση ασφαλείας που μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή.


Οι επίπεδοι καθρέφτες ασφαλείας σας δίνουν μια πιο σαφή εικόνα, αλλά με το κόστος της ευελιξίας. Λειτουργούν καλύτερα όταν χρησιμοποιούνται σε σταθερούς χώρους όπου κάποιος μπορεί να παρακολουθεί τι συμβαίνει για κάποιο χρονικό διάστημα. Το γεγονός ότι μπορούν να τροποποιηθούν σε έναν μεγάλο συνεχόμενο καθρέφτη τους καθιστά εξαιρετικά χρήσιμους καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παρακολουθείτε το πάτωμα της αποθήκης από το γραφείο σας, και να ελέγχετε ότι οι υπάλληλοι σας διαμένουν στην εργασία τους