Τα πλεονεκτήματα των αυτοματοποιημένων θυρών

Αυτόματες γκαραζόπορτες

Σήμερα, η ασφάλεια και η άνεση πάνε μαζί, και το να ασφαλίσετε τους χώρους του σπιτιού σας είναι πλέον οικονομικά  προσιτό, άνετο και πρακτικό. Αν στο παρελθόν οι αυτοματοποιημένες πύλες εισόδου ήταν προνόμιο μόνο των πλουσίων και διάσημων, τώρα είναι οικονομικά  προσιτές  για όλους. Υπάρχουν πολλές επιλογές που είναι διαθέσιμες στην αγορά, οι οποίες καλύπτουν όλες  τις προτιμήσεις, τα στυλ και τις απαιτήσεις.

Είτε πρόκειται για οικιακή είτε για εμπορική χρήση, η αυτοματοποίηση παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα και αυξάνει το επίπεδο άνεσης σημαντικά. Είτε από ξύλο, χάλυβα, σφυρήλατο σίδηρο ή από άλλα υλικά, οι αυτόματες πόρτες παρέχουν αυξημένη ασφάλεια και άνεση. Συνοδεύονται και συνεργάζονται με διάφορα  αξεσουάρ, όπως τηλεχειριστήρια, φωτοκύτταρα ασφαλείας, φανούς ειδοποίησης, ηλεκτρικές κλειδαριές κ.λπ., τα οποία προσδίδουν στην ασφαλέστερη λειτουργία του κάθε συστήματος.

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία μηχανισμών που διατίθεται στην αγορά για την αυτοματοποίηση απλών οικιακών πυλών έως και  γιγαντιαίων εμπορικών πυλών που χρησιμοποιούν εξελιγμένους μηχανισμούς για εντατική χρήση. Σε γενικές γραμμές, η απόφαση σχετικά με το είδος του μηχανισμού βασίζεται στην συχνότητα  χρήσης της αυτόματης πύλης.. Όταν η συχνότητα χρήσης είναι οικιακή επιλέγουμε οικονομικούς μηχανισμούς οικιακής χρήσης, όταν όμως η χρήση είναι εμπορική ή βιομηχανική απαιτούνται πιο ισχυροί και κατά συνέπεια πιο ακριβά συστήματα αυτοματισμών. Όμως, όσο σημαντικό και να είναι το κόστος αγοράς ενός συστήματος αυτοματισμού,  όταν πρόκειται για την ασφάλεια και την άνεση μας, αξίζει τον κόπο.

Μια αυτόματη πύλη μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Είναι πρακτική, προσφέρει άνεση και  ευκολία στη χρήση. Η περιμετρική ασφάλεια του σπιτιού σας με την χρήση συστημάτων αυτοματισμού των πυλών εισόδου είναι εξαιρετικά κοινό γεγονός, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν αυτή  τη βολική λύση. Βασικά, οπουδήποτε και να κοιτάξετε γύρω σας, θα    δείτε αυτόματες πύλες, είτε σε σπίτια, είτε σε  εμπορικά κέντρα, σε κτίρια γραφείων ή σε εξοχικά.

Γιατί λοιπόν να επιλέξουμε ένα σύστημα αυτοματισμού στην πύλη μας; Επειδή είναι εύκολο να εγκατασταθεί, εύκολο στη χρήση, οικονομικά προσιτό,και το πιο σημαντικό:  θα αυξήσει σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας του σπιτιού σας. Με τα αυτοματοποιημένα συστήματα, μόνο τα εξουσιοδοτημένα άτομα έχουν πρόσβαση. Επίσης,  διαθέτοντας ένα αυτόματο σύστημα για το  άνοιγμα της πύλης σας,  μπορείτε να ανοίγετε τις πύλες σας  κατ 'ευθείαν από το αυτοκίνητό σας ενώ είστε ακόμα στο δρόμο, απλά πατώντας ένα κουμπί.   Παρόλα αυτά, ορισμένα είδη αυτόματων μηχανισμών, ειδικά τα παλαιότερα μοντέλα, μπορεί να είναι γίνουν πολύ επικίνδυνα εάν δεν διαθέτουν  αισθητήρες ασφαλείας όπως είναι για παράδειγμα τα φωτοκύτταρα. Τέτοιοι  μηχανισμοί,  μπορούν να μετατραπούν σε πραγματικές παγίδες ατυχημάτων ,οπότε να είστε προσεκτικοί σχετικά με το τι θα επιλέξετε. Οι πόρτες θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον δύο μηχανισμούς ασφαλείας για την αποφυγή παγίδευσης, μία εσωτερική και μία εξωτερική. Οι εν λόγω μηχανισμοί ασφαλείας έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να αντιστρέφουν το άνοιγμα / κλείσιμο της διαδικασίας, εάν η πόρτα συναντήσει κάποιο εμπόδιο.  Μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία  συστημάτων  αυτοματοποίησης των  πυλών σας. Επιλέξτε τον τύπο της πύλης που προτιμάτε, αλλά δώστε επιπλέον προσοχή στις συσκευές  ασφαλείας.