Μην ξεχνάτε να οπλίζετε τον συναγερμό σας

Όπλιση συναγερμού

 

Οπλίστε πάντα το συναγερμό ασφαλείας σας πριν βγείτε από το σπίτι

Πολλοί επενδύουν σε ακριβά συστήματα συναγερμών ασφαλείας, ωστόσο κάποιοι ούτε καν τα χρησιμοποιούν. Ας ελπίσουμε ότι εσείς δεν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, αλλά ακόμα  και αν είστε ας ελπίσουμε πως θα διορθώσετε αυτήν σας τη ρουτίνα μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου. Ένας από τους  λόγους που οι ιδιοκτήτες σπιτιών πιθανόν παραμελούν να χρησιμοποιούν με συνέπεια τα συστήματα ασφαλείας στα σπίτια τους ίσως είναι το γεγονός ότι ενοχλούνται από τους  πολλούς ψεύτικους συναγερμούς που πιθανόν συμβαίνουν. Ανεξάρτητα από τις δικαιολογίες που χρησιμοποιούνται για την μη όπλιση του συστήματος ασφαλείας του σπιτιού σας κάθε φορά που φεύγετε από το σπίτι σας, αυτό που συμβαίνει όταν παραμελείτε να οπλίσετε το συναγερμό σας   είναι ότι θέτετε το σπίτι σας σε κίνδυνο για κλοπή.


Συμπεριφορές απέναντι σε συναγερμούς αυτοκινήτων και συναγερμούς σπιτιών


Κάθε αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα συναγερμού και χωρίς πολλή σκέψη, οι περισσότεροι άνθρωποι κλειδώνουν τα αυτοκίνητά τους και  οπλίζουν τα συστήματα συναγερμών τους κάθε φορά που βγαίνουν από το όχημά τους. Γιατί, τότε, μερικά από αυτά τα ίδια άτομα είναι τόσο αδιάφορα για την ασφάλεια του σπιτιού τους; Τα ίδια μέτρα που παίρνουμε για να  προστατέψουμε τα  αυτοκίνητα μας από κλοπή ή βανδαλισμό, θα πρέπει να παίρνουμε  και στα σπίτια μας έτσι ώστε να προστατέψουμε τις προσωπικές μας περιουσίες και τα μέλη της οικογένειας μας.


Ποια είναι η αίσθηση να έχουμε πληρώσει για ένα οικιακό σύστημα ασφαλείας και να μην το χρησιμοποιούμε;


Ασφαλώς, κάποιοι άνθρωποι είναι αμελείς σχετικά με την ασφάλεια του σπιτιού τους, διότι ποτέ δεν έχουν βιώσει το θυμό, την αδυναμία και τον τρόμο να γυρνούν στο σπίτι τους και να διαπιστώνουν ότι έχει παραβιαστεί. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους έχουν βρει τα συστήματα συναγερμών τους από προηγούμενους ιδιοκτήτες ή τα έχουν αγοράσει από μόνοι τους αφού προηγουμένως έχουν ξοδέψει αρκετό χρόνο με κάποιον πωλητή πριν την τελική αγορά. Ωστόσο, αυτό που είναι ανησυχητικό είναι ο αριθμός των ανθρώπων που ξοδεύουν αρκετό χρόνο να σκεφτούν για την εγχώρια ασφάλεια, την έρευνα, τις πολλές επιλογές που έχουν στην διάθεσή τους, που πληρώνουν  για ένα σύστημα συναγερμού και παρακολούθησης μηνιαίο συμβόλαιο, και στο τέλος  παραλείπουν να το θέσουν σε λειτουργεία.. Όχι μόνο αυτή η αμέλεια είναι ίση με αυξημένο κίνδυνο για την ασφάλεια, αλλά είναι επίσης μια μνημειακή σπατάλη χρόνου, ενέργειας και χρημάτων!


Οι λόγοι που οι άνθρωποι παραμελούν να οπλίζουν τα συστήματα ασφαλείας τους

Δεν είναι ασυνήθιστο πολλοί άνθρωποι  να παρακάμπτουν να οπλίζουν τα συστήματα ασφαλείας στα σπίτια τους εξαιτίας των υπερβολικά πολλών λανθασμένων συναγερμών που προκύπτουν. Αυτό όμως που αυτοί οι άνθρωποι αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν, είναι ότι οι συχνοί αυτοί ψευδείς συναγερμοί είναι το προάγγελμα ενός προβλήματος που χρειάζεται άμεση διόρθωση. Οι επαναλαμβανόμενοι ψευδείς συναγερμοί μπορεί να οφείλονται σε ελαττωματικές καλωδιώσεις, σε κατοικίδια ζώα, σε θέματα  μπαταρίας ή ακόμα και σε απλό ανθρώπινο λάθος των ιδιοκτητών  των σπιτιών οι οποίοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα σωστά. Ανεξάρτητα από το τι προκαλεί τους ψευδείς συναγερμούς, το πιο σοφό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εντοπίσετε και να επιλύσετε το ζήτημα, και να μην το αγνοείται και να επιλέγετε να αφήνετε το σπίτι σας και την οικογένειά σας απροστάτευτα.

Μερικοί άνθρωποι πάλι απλά ξεχνούν να οπλίσουν το σύστημα ασφαλείας πριν φύγουν από το σπίτι τους. Ενώ για να θυμόσαστε  να οπλίζετε  το σύστημα συναγερμού σας μπορεί να χρειαστεί να περάσει λίγος καιρός μέχρι να το συνηθίσετε, από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό θα γίνει η δεύτερη φύση σας. Οι ιδιοκτήτες σπιτιών θυμούνται συνήθως να οπλίσουν το σύστημα συναγερμού τους όταν πρόκειται να λείψουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά ξεχνούν να το οπλίσουν όταν φεύγουν για μικρό χρονικό διάστημα από το σπίτι τους για μικροδουλειές. Ωστόσο, το να οπλίζετε το σύστημα συναγερμού σας  ακόμη και για τόσο σύντομα χρονικά διαστήματα είναι σημαντικό γιατί θα σας βοηθήσει να σας γίνει συνήθεια. Όπως οι περισσότεροι από εμάς θέτουμε χωρίς δεύτερη σκέψη τον συναγερμό του αυτοκινήτου μας σε λειτουργία, έτσι με συνεχή πρακτική θα πρέπει να πράτουμε το ίδιο και για τον συναγερμό ασφαλείας του σπιτιού μας.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που οι άνθρωποι παραμελούν να οπλίσουν τα συστήματα ασφαλείας του σπιτιού τους οι λόγοι συχνά οφείλονται σε μια ψεύτικη αίσθηση της ασφάλειας. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ζουν σε ήσυχες γειτονιές όπου οι κλειδωμένες πόρτες κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας παρέχουν επαρκή ασφάλεια με αποτέλεσμα να μην θεωρούν απαραίτητα  στα συστήματα ασφαλείας. Η αλήθεια όμως είναι ότι οι  περισσότεροι διαρρήκτες είναι ερασιτέχνες και προσπαθούν να εντοπίσουν και να αξιοποιήσουν ευκαιρίες εύκολων προσβάσεων.  Εν ολίγοις, οι περισσότεροι διαρρήκτες στοχεύουν σκόπιμα σε σπίτια όπου οι ιδιοκτήτες τους έχουν μια χαλαρή αίσθηση της ασφάλειας με αποτέλεσμα να αφήνουν κλειδιά κάτω από χαλιά, πόρτες  ξεκλείδωτες,  παράθυρα ραγισμένα και συναγερμούς μη οπλισμένους. Οι διαρρήκτες είναι επίσης γνωστό ότι στοχεύουν στις λεγόμενες ''πλούσιες περιοχές'', δεδομένου ότι σε αυτές  τα σπίτια είναι πιο πιθανό να έχουν ακριβά αντικείμενα, όπως ακριβά κοσμήματα, ηλεκτρονικά και άλλα πολύτιμα συλλεκτικά αντικείμενα. Το θέμα εδώ είναι ότι δεν θα πρέπει να υποθέσουμε ότι επειδή ζούμε σε  μια ήσυχη  γειτονιά αυτό μας  αποκλείει από πιθανή  διάρρηξη καθώς το γεγονός αυτό πραγματικά σημαίνει πως το σπίτι μας είναι ο ακριβής τύπος  στόχου που ένας διαρρήκτης  ψάχνει.


 Όχι άλλες δικαιολογίες...


Όποιος και αν είναι ο λόγος για τον οποίο δεν οπλίζετε το σύστημα συναγερμού ασφαλείας του σπιτιού σας, πριν φύγετε  από το σπίτι σας, ας το παραδεχτείτε πως δεν είναι τίποτα άλλο από  μια φτηνή δικαιολογία. Αγοράσατε ένα σύστημα για να προστατεύσετε τα περουσιακά σας στοιχεία και τους αγαπημένους σας, αλλά το σύστημα αυτό δεν μπορεί να σας βοηθήσει εάν δεν ενεργοποιηθεί. Ακόμα και σε μια σύντομη επίσκεψη σε ένα γείτονα για λίγα μόνο λεπτά ένας διαρρήκτης μπορεί να κάνει καλή χρήση αυτού του χρόνου μια και το σπίτι σας θα είναι απροστάτευτο. Το να οπλίσετε το σύστημα συναγερμού ασφαλείας σας, πριν φύγετε από το σπίτι , σας παίρνει  μόνο λίγα δευτερόλεπτα, ενώ εάν το σπίτι σας παραβιαστεί, θα σας πάρει πολύ περισσότερο χρόνο μέχρι να το ξεπεράσετε. Μπορεί και ποτέ!