Οι κώνοι κυκλοφορίας βοηθούν στην οδική ασφάλεια

Οι κώνοι κυκλοφορίας βοηθούν στην οδική ασφάλεια


Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου οι κώνοι κυκλοφορίας είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν. Εάν έχει συμβεί κάποιο ατύχημα ή εάν οδικά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη, οι κώνοι είναι ο κατάλληλος εξοπλισμός έτσι ώστε να εκτρέψει την κυκλοφορία από την συνηθισμένη ροή της σε μία παροδική ροή με ασφάλεια. Στα πλεονεκτήματα τους συμπεριλαμβάνονται το χαμηλό τους βάρος, ότι μπορούν να μεταφερθούν εύκολα(φορητοί) καθώς  και το γεγονός ότι είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμοι.  Επίσης ενημερώνουν τα οχήματα για τυχόν λακούβες που είναι  υπό επισκευή όταν για παράδειγμα οι εργαζόμενοι που τις κατασκευάζουν είναι έξω για φαγητό αλλά και και για άλλες ανωμαλίες στο οδόστρωμα . Κατά κύριο λόγο η πρόληψη των ατυχημάτων και ο έλεγχος της ροής  κυκλοφορίας είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά που οι  κώνοι μπορούν να κάνουν με  τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 
Η ικανότητα των κώνων κυκλοφορίας να παρέχουν σωστή οδική ασφάλεια εξαρτάται  από το ίδιο το προϊόν. Το φωτεινό πορτοκαλί χρώμα επισύρει προφανώς την προσοχή ακόμα και του πιο απρόσεκτου οδηγού ενώ οι ανακλαστικές λωρίδες εγγυώνται  την προβολή των κώνων κατά τη διάρκεια της νύχτας και άσχημων καιρικών συνθηκών. Το κωνικό σχήμα έχει εύρωστη βάση έτσι ώστε ο κώνος να επανέρχεται στην αρχική του θέση όταν ανατρέπεται από οχήματα ή από τον άνεμο. Η ικανότητα τους να μπορούν να στοιβαχθούν ο ένας μέσα στον άλλο και να είναι φορητοί, τους  καθιστούν  εξαιρετικά  βολικούς για τους εργαζομένους στο δρόμο. Το υλικό κατασκευής τους από καουτσούκ δεν προκαλεί ζημιές στα οχήματα.


Ωστόσο, οι κώνοι ασφαλείας μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε ένα εσωτερικό περιβάλλον για να ενημερώσουν πχ τους περαστικούς για  "υγρό πάτωμα" ή να προειδοποιήσουν εάν έχει χυθεί κάτι στο πάτωμα και είναι πιθανό να συμβεί μία ολίσθηση. Υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη κώνων τα οποία χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης.  Επίσης, οι κώνοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ενημερώσουν για γρήγορα και προσωρινά μηνύματα  όπως "δεν υπάρχει χώρος" σε χώρους εργασίας ή "μην παρκάρετε'' μπροστά από γκαράζ σπιτιών.


Μπροστά από μία  επικίνδυνη τρύπα στον δρόμο, όταν θέλουμε να αλλάξουμε την οδική  κυκλοφορία, όταν θέλουμε να διατηρήσουμε μια θέση στάθμευσης ή να ενημερώσουμε για ατύχημα ή ότι εκτελούνται έργα είναι μόνο μερικές από τις αμέτρητες εφαρμογές των κώνων ασφαλείας.  Η ανθεκτική κατασκευή τους εγγυάται ότι η επένδυσή σας θα αντέξει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα με πρακτικά μηδενικό κόστος συντήρησης.