Μόλις αγοράσατε ένα καινούριο σπίτι με σύστημα συναγερμού;

Σπίτι

Mόλις μετακομίσατε σε ένα νέο σπίτι με ένα υπάρχον σύστημα συναγερμού, αλλά δεν γνωρίζετε τι ακριβώς  να κάνετε με αυτό; Υποθέτοντας ότι λειτουργεί, η συμβουλή μας είναι να το κρατήσετε και να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε αμέσως. Μπορείτε, ωστόσο, να ακολουθήσετε  και τις παρακάτω  συμβουλές μας :

1. Αλλάξτε αμέσως τον κωδικό ασφαλείας

Αμέσως αλλάξετε τον κωδικό. Ακόμα κι αν σας πουν ότι οι προηγούμενοι ένοικοι έχουν μετακομίσει στην άλλη άκρη του κόσμου, μην σκεφτείτε να αφήσετε τον ίδιο.Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, επιπλέον άτομα, όπως εργαζόμενοι του κτηματομεσητικού γραφείου μέσω του οποίου αγοράσατε το σπίτι, διάφοροι εργάτες όπως μια προηγούμενη οικονόμος, νταντά ή ακόμη και  φίλοι και συγγενείς των προηγούμενων ιδιοκτητών του σπιτιού να γνωρίζουν τον παλιό κωδικό, που θα μπορούσε να θέσει το σπίτι σας και την οικογένεια σας σε κίνδυνο.


2. Διαβάστε τις οδηγίες χρήσεως του συναγερμού

Εάν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες δεν σας έχουν αφήσει το εγχειρίδιο χρήσης δεν θα είστε σε θέση να λειτουργήσετε το σύστημα αμέσως ή να αλλάξετε τον κωδικό. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, κατεβάστε το εγχειρίδιο από το internet.. Πολλοί κατασκευαστές επιτρέπουν στους πελάτες να δουν και να κατεβάσουν εγχειρίδια από την ιστοσελίδα τους. Ελέγξτε τον πίνακα ελέγχου του συστήματος ή το πληκτρολόγιο για πληροφορίες σχετικά με τον κατασκευαστή του συστήματος συναγερμού, την μάρκα και το μοντέλο, και  χρησιμοποιείστε τις πληροφορίες αυτές για να αναζητήσετε τον κατάλληλο οδηγό για το σύστημά σας. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του συναγερμού άμεσα και ζητήστε βοήθεια. (Σημειώστε ότι ο κατασκευαστής του συναγερμού και η εταιρεία που πούλησε τον συναγερμό στους προηγούμενους ιδιοκτήτες μπορεί να μην είναι το ίδιο, έτσι μην υποθέσετε ότι απλώς το λογότυπο που εμφανίζεται στο μπροστινό μέρος του πληκτρολογίου είναι και ο κατασκευαστής.)


3. Επιλέξτε μια νέα εταιρεία επιτήρησης


Δεν αρκεί να έχουμε απλώς ένα σύστημα που να ακούγεται μια ηχητική προειδοποίηση. Δεδομένου ότι γλυτώσατε το κόστος αγοράς του συναγερμού μια και ήδη υπήρχε στο νέο σας σπίτι, ήρθε η ώρα να επενδύσετε στην παρακολούθηση του συναγερμού σας. Κάτι τέτοιο θα προσέθετε επιπλέον ασφάλεια στο σπίτι σας καθώς θα υπήρχε συνεχή επικοινωνία μεταξύ του συναγερμού του σπιτιού σας και ενός κεντρικού σταθμού παρακολούθησης. Εν ολίγοις, εάν ο συναγερμός σας ενεργοποιηθεί και οι διαρρήκτες σας απειλήσουν φιμώνοντάς σας να  εισάγεται τον κωδικό σας, τότε παρόλο που ο συναγερμός θα ηχήσει για πολύ λίγα δευτερόλεπτα, ο σταθμός παρακολούθησης θα ειδοποιηθεί. Ένα φυσικό πρόσωπο από το σταθμό στη συνέχεια θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί σας για να διαπιστωθεί αν υπάρχει πραγματική ανάγκη ή αν απλά ήταν ένας ψεύτικος συναγερμός. Εάν δεν μπορέσουν να επικοινωνήσουν μαζί σας άμεσα, τότε θα καλέσουν το κοντινότερο αστυνομικό τμήμα για βοήθεια. Επίσης, μην επικοινωνήσετε με έναν προμηθευτή που εγκαθιστά συναγερμούς για να ρωτήσετε σχετικά με την παρακολούθηση του συναγερμού σας δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα  η τιμή που θα σας προσφέρει να είναι σημαντικά μεγαλύτερη από ό, τι αν απευθεινθείτε σε μια εταιρεία παρακολούθησης άμεσα. Εκτός από τις υψηλές τιμές της παρακολούθησης, πιθανότατα να προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι χρειάζεστε ένα εντελώς νέο σύστημα συναγερμού. Ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση του συστήματος, υπάρχει μια πιθανότητα να θέλετε να κάνετε  μια αναβάθμιση, όμως να γνωρίζετε ότι υπάρχει μια σειρά από do-it-yourself επιλογές που θα σας κοστίσουν πολύ λιγότερο σε μακροπρόθεσμη βάση.


4. Κάντε την παρουσία του συναγερμού σας γνωστή

Εάν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες δεν έκαναν εμφανή την ύπαρξη του συναγερμού τους είτε τοποθετώντας διαφημιστικά πινακιδάκια ότι το σπίτι προστατεύεται, είτε χρησιμοποιώντας άλλα αποτρεπτικά μέσα, επενδύστε σε μερικά από αυτά αμέσως. Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές στο παρελθόν, οι περισσότεροι διαρρήκτες είναι ερασιτέχνες και ψάχνουν για εύκολες προσβάσεις. Προτιμούν  σπίτια τα οποία δεν προστατεύονται από συστήματα συναγερμών και κατοικούνται από ανθρώπους οι οποίοι εκτός από την μπροστινή κλειδωμένη πόρτα, δεν έχουν επενδύσει στην ασφάλεια του σπιτιού τους. Επισημάνσεις, όπως αυτοκόλλητα και πινακίδες ότι το σπίτι προστατεύεται, ενημερώνουν τους διαρρήκτες ότι  έχετε λάβει ειδικά μέτρα για να τους κρατήσετε έξω. Με απλά λόγια, ένας διαρρήκτης θα παρακάμψει ένα σπίτι με αυτά τα αποτρεπτικά σημάδια από ένα άλλο στο οποίο τέτοια σημάδια απουσιάζουν.


5. Ενισχύστε  την ασφάλεια σας

Από τη στιγμή που ήσασταν  τυχεροί και δεν χρειάστηκε να αγοράσετε ένα νέο σύστημα συναγερμού, επενδύστε σε επιπλέον στρώματα  ασφαλείας για το σπίτι σας τοποθετώντας φωτισμό ασφαλείας ή κάμερες παρακολούθησης. Συνήθως, πολλοί πίστευαν ότι μέτρα ασφαλείας όπως αυτά ήταν απλισίαστα  λόγω του κόστους τους. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο φωτισμός ασφαλείας και οι κάμερες παρακολούθησης είναι αρκετά προσιτά,  δεδομένου ότι η εγκατάσταση τους είναι τόσο απλή που μπορείτε να τα εγκαταστήσετε και μόνοι σας. Ένα σύστημα συναγερμού το οποίο παρακολουθείται είναι καλό στο να  ειδοποιεί εσάς και τις αρχές για μια διάρρηξη, η θέα όμως του φωτισμού ασφαλείας καθώς και μιας κάμερας μπορούν ακόμα και να αποτρέψουν τους διαρρήκτες.