Η ιστορία των κώνων οδικής κυκλοφορίας!

Οδικοί κώνοι ασφαλείας

Όλοι μας τους έχουμε δει σε διάφορες στιγμές της ζωής μας. Κάποιοι, τους βλέπουν σχεδόν καθημερινά στους δρόμους. Ο Charles P. Rudebaker ήταν το πρόσωπο που ανακάλυψε τους κώνους κυκλοφορίας το 1914. Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι οι πρώτοι κώνοι κατασκευάστηκαν από σκυρόδεμα και όχι από πλαστικό, όπως κατασκευάζονται σήμερα. Κατά τη διάρκεια των ετών, καθώς τα υλικά και η τεχνολογία αναπτύχθηκαν,  άλλαξε και ο τρόπος κατασκευής τους. Οι ανακλαστικές λωρίδες που περιέχουν, εγγυώνται την προβολή των κώνων κατά τη διάρκεια της νύχτας και των άσχημων καιρικών συνθηκών και αποτελούν νομική απαίτηση για την χρήση τους , στους δρόμους των ΗΠΑ.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι κώνοι χρησιμοποιούνται από τη δεκαετία του '50 από την αστυνομία και κατασκευάζονταν αρχικά από ξύλο, αλλά τώρα βέβαια, μόνο πλαστικό  χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους. Έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τους οδηγούς να βλέπουν τι συμβαίνει στο  δρόμο,  ειδικά όταν το οδόστρωμα  είναι υπό κατασκευή ή εκτελούνται διάφορα έργα.

Επίσης είναι απαραίτητοι να βρίσκονται μέσα σε κάθε αυτοκίνητο, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όπως σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης. Εάν ένα τέτοιο σενάριο συμβεί, η χρήση τους σίγουρα θα βοηθήσει στην πρόληψη συγκρούσεων και πιθανόν ατυχημάτων. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν αγοράσετε έναν κώνο είναι να αποφασίσετε πιο μέγεθος είναι κατάλληλο για τις ανάγκες σας. Σήμερα, οι κώνοι κατασκευάζονται σε διάφορα μεγέθη που κυμαίνονται από 8 έως 48 ίντσες ύψος. Σε περίπτωση που θέλετε να είναι εύκολα ορατοί απο μακρυά από τα επερχόμενα αυτοκίνητα, θα πρέπει να αγοράσετε κώνους αρκετά μεγάλους. Εάν θέλετε να σιγουρέψετε την θέση παρκινγκ σας έξω από το γκαράζ σας ή το κατάστημα σας, τότε σας καλύπτει και ένας κώνος μικρότερου μεγέθους.

Ελπίζω το παραπάνω άρθρο να σας έδωσε αρκετές πληροφορίες σχετικά με τους γνωστούς σε όλους μας κώνους κυκλοφορίας και να καταλάβατε τη σπουδαιότητα της χρήσης τους.

Ρίξτε μία ματιά στους κώνους ασφαλείας που διαθέτει η εταιρεία μας!