FAAC - Το μέλλον έχει 40 χρόνια ιστορίας πίσω του

Έδρα της FAAC S.p.A.

H εταιρία FAAC διαθέτει επτά μονάδες παραγωγής, δύο ερευνητικά τμήματα σχεδιασμού και παραγωγής ηλεκτρονικών, ένα τεχνικό ερευνητικό τμήμα μηχανολογίας, δεκατρείς συνεργαζόμενες εταιρίες και πάνω από ογδόντα διανομείς σε όλο τον κόσμο. Η FAAC διαθέτει  αδιαμφισβήτητα  ηγετική μορφή στα αυτοματοποιημένα συστήματα για το άνοιγμα θυρών,  πυλών και γκαραζοπορτών. Πρόκειται,  για μία από τις πιο σημαντικές εταιρείες του Ευρωπαϊκού βιομηχανικού συστήματος.


Η FAAC διαθέτει ένα πολύ ευρύ φάσμα προϊόντων:

  • Μηχανισμούς για την αυτοματοποίηση ανοιγόμενων θυρών
  • Ηλεκτρομειωτήρες για συρόμενες πόρτες
  • Μηχανισμούς για πολύσπαστες και πόρτες οροφής
  • Μπάρες παρεμπόδισης στάθμευσης
  • Αυτόματες πόρτες
  • Συστήματα parking
  • Συστήματα ελέγχου πρόσβασης
  • Μηχανισμούς για ρολά & γκαραζόπορτες
  • Μηχανισμούς για οικιακά ρολά
  • Βυθιζόμενα αυτόματα κολωνάκια

 

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
Το 1965 παρουσίασε το υδραυλικό σύστημα στον τομέα του ανοίγματος μιας πύλης και τα επόμενα  έτη τελειοποίησε αυτή την τεχνολογία προσαρμόζοντάς τη σε μία μεγάλη σειρά ανθρώπινων αναγκών. Σήμερα τα  αυτοματοποιημένα συστήματα της FAAC ικανοποιούν τόσο την εντατική(βιομηχανική) χρήση - απλά σκεφτείτε τα εκατομμύρια ανοίγματα ανά έτος στις μπάρες ελέγχου κυκλοφορίας στα διόδια  στους  αυτοκινητόδρομους – όσο και την οικιακή χρήση, όπως στην περίπτωση του οικιακού μηχανισμού  402. H FAAC ξεκίνησε κάνοντας το δικό της ηλεκτρονικό εξοπλισμό στο τέλος της δεκαετίας του ογδόντα ο οποίος  περιλαμβάνει τις μονάδες ελέγχου(πίνακες τηλεχειρισμού), τηλεχειριστήρια καθώς και συστήματα ασφαλείας και συστήματα σηματοδότησης. Η FAAC βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά στο χώρο των ηλεκτρονικών συστημάτων: ήταν η  πρώτη που χρησιμοποίησε μικροεπεξεργαστές σε μονάδες ελέγχου, τεχνολογία STM καθώς και απλουστευμένη εκμάθηση τηλεχειριστηρίων.


ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Η FAAC δίνει πάντα την μέγιστη προσοχή στην πρόληψη των ατυχημάτων και της ασφάλειας των αυτοματοποιημένων συστημάτων για πόρτες και πύλες. Αυτή η ανησυχία αποδεικνύεται από την  "ιστορική"  επιλογή της υδραυλικής τεχνολογίας, η οποία χαρακτηρίζεται ως την πιο ασφαλέστερη, και  την συμμόρφωσή των προϊόντων σύμφωνα πάντα με τα τελευταία ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και των Ευρωπαϊκών προδιαγραφών για τη σήμανση CE. Πριν από την διασφάλιση του σήματος CE στα προϊόντα της, η FAAC εξετάζει τα προϊόντα της σε ένα ανεξάρτητο εργαστήριο για δοκιμές, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την ασφαλή τους εγκατάσταση μεμονωμένα αλλά και όλων των δυνατών συνδυασμών  προϊόντων που μπορούν να προκύψουν σε μία εγκατάσταση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, στην  περίπτωση της FAAC, όλα τα προϊόντα αξιολογούνται από έναν αναγνωρισμένο μη κρατικό οργανισμό.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Η εταιρεία FAAC έχει ενισχυθεί όλα αυτά τα χρόνια μέσω της  εσωτερικής της δομής οργάνωσης. Η διάταξη των τμημάτων της εταιρείας και η δημιουργία της ολοκληρωμένης  πολιτικής της προέρχονται από διάφορους παράγοντες, οι  οποίοι περιλαμβάνουν: την ανάπτυξη των δικτύων πωλήσεων σε πάνω από εβδομήντα χώρες, την δημιουργία δύο εργοστασίων παραγωγής και την δημιουργία υποκαταστημάτων σε δώδεκα έθνη, συνολικού εργατικού δυναμικού των 770 εργαζόμενων (περίπου οι 300 από αυτούς εργάζονται στην Ιταλία).

 

FAAC


Η έδρα στην Μπολόνια και το εργοστάσιο παραγωγής
Η έδρα της εταιρείας και το εργοστάσιο παραγωγής βρίσκονται στην  Zola Predosa, στην βιομηχανική περιοχή της Μπολόνια. Εκεί τα συστήματα  αυτοματοποίησης  σχεδιάζονται, κατασκευάζονται και δοκιμάζονται. Η FAAC είναι οργανωμένη σύμφωνα με το μοντέλο των κορυφαίων σύγχρονων βιομηχανικών επιχειρήσεων και η εσωτερική της αρχιτεκτονική, επίσης ικανοποιεί τις ανάγκες λειτουργικότητας στο χώρο. Ένα καλά αναπτυγμένο σύστημα πληροφορικής διαχειρίζεται όλες τις σημαντικές πτυχές - τεχνικές, παραγωγής, διοίκησης και ελέγχου - αυξάνοντας έτσι τη συνολική ικανότητα αντιμετώπισης προβλημάτων και την ατομική απόδοση. Το σύστημα παραγωγής, με τη σύγχρονη οργάνωση που διαθέτει , προσφέρει μέγιστη ποσότητα μηχανισμών που φτάνει τους 800.000 το χρόνο. Το  τμήμα ερευνών της εταιρίας στην μηχανική, υδραυλική και την ψηφιακή ηλεκτρονική παρέχει τη δυνατότητα να εφαρμόζονται όλες οι  εξελίξεις στην τεχνολογία, εξασφαλίζοντας αδιαμφισβήτητα την  πρώτη θέση της FAAC στον κλάδο της.


Το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρονικών στο Δουβλίνο
Το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρονικών έχει έδρα το Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Εκεί το  σύγχρονο εργοστάσιο  ερευνά,  σχεδιάζει και παράγει ηλεκτρονικό εξοπλισμό σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Η FAAC ELECTRONICS Ltd έγινε αναπόσπαστο μέρος της οικογένειας της FAAC στο τέλος της δεκαετίας του ογδόντα και ειδικεύεται στην παραγωγή ηλεκτρονικών μονάδων ελέγχου πρόσβασης.


Παραγωγή FAAC


Η συνολική παραγωγή των ηλεκτρονικών της εταιρίας
Η στενή συνεργασία μεταξύ των τμημάτων σχεδιασμού και έρευνας της Μπολόνια και του Δουβλίνου δίνει στην FAAC τη δυνατότητα  να προσφέρει συστήματα ασφαλείας κατασκευασμένα σύμφωνα με τη μέγιστη ασφάλεια, ενισχύοντας έτσι περαιτέρω τη συνολική ποιότητα και αξιοπιστία τους. Ο σχεδιασμός και η παραγωγή των ηλεκτρονικών περιλαμβάνουν πίνακες ελέγχου, δέκτες τηλεχειρισμού, πομπούς τηλεχειρισμού και άλλα σχετικά ηλεκτρινικά.

Ένα αυστηρό σύστημα ποιότητας
Η φιλοσοφία της FAAC βασίζεται στην ποιότητα. H εταιρεία FAAC πιστοποιήθηκε σύμφωνα με το UNI EN ISO 9001 το Φεβρουάριο του 1996. Η παραπάνω  πιστοποίηση αποδεικνύει τη συνεχή δέσμευση της εταιρείας για την επίτευξη ολοένα και πιο φιλόδοξων στόχων για την ικανοποίηση  των πελατών της ενώ ταυτόχρονα να παράγει τα προιόντα της με ανταγωνιστικό κόστος μέσα στα πλάισια του χρονοδιαγράμματος της.

 

FAAC