Εξασφαλίστε ένα ασφαλές περιβάλλον στο παιδί σας

Μπορείτε να εμπιστευθείτε τη νταντά του παιδιού σας?


Για εκατομμύρια μητέρες στον κόσμο το πιο σημαντικό πράγμα είναι να διασφαλίζουν πως τα παιδιά τους μεγαλώνουν σε ασφαλές περιβάλλον σε καθημερινή βάση. Οι απαιτήσεις της δουλειάς και τα άτακτα ωράρια κρατούν τους γονείς μακρυά από τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια της ημέρας με αποτέλεσμα να μην είναι σίγουροι για το αν τα παιδιά τους έχουν την κατάλληλη φροντίδα στο σπίτι. Επιπλέον οι  μικροδουλειές που πρέπει να τακτοποιηθούν μετά το προγραμματισμένο ωράριο της εργασίας τους μειώνουν ακόμα περισσότερο τις ώρες που οι γονείς βλέπουν τα παιδιά τους.  Για τους παραπάνω λόγους αλλά και για άλλους πολλούς., η μίσθωση μιας παραμάνας είναι η πιο  δημοφιλής επιλογή για τη σύγχρονη οικογένεια, και όταν συνοδεύεται με μια ικανοποιητική σχέση μεταξύ της  νταντάς και της οικογένειας , οι γονείς είναι σε θέση να απολαύσουν έναν πιο χαλαρό ρυθμό στο σπίτι ο  οποίος  υποστηρίζεται και από ένα μεγάλο αίσθημα ασφάλειας. Η παραπάνω λύση όμως  είτε πρόκειται για λίγες ώρες είτε συμβαίνει σε καθημερινή βάση  προβληματίζει τους γονείς σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών τους. Ενώ οι περισσότερες νταντάδες δεν θα μπορούσαν ποτέ να βλάψουν ένα μικρό παιδί ή να διαπράξουν μικροκλοπές στο σπίτι, ωστόσο , οι σπάνιες περιπτώσεις όπου τέτοια γεγονότα  συμβαίνουν κάνουν ακόμα πιο προσεκτική την εξέταση για την επιλογή μιας νταντάς. Όταν η  πρόσληψη και η αξιολόγηση μιας νταντάς γίνεται με μεγάλη προσοχή, οι οικογένειες αισθάνονται πιο σίγουρες και νιώθουν μεγαλύτερη ηρεμία.

Συνήθως οι γονείς προσλαμβάνουν νταντάδες τις οποίες τους έχουν συστήσει αξιόπιστες  πηγές  όπως συγγενικά πρόσωπα και οικογενειακοί φίλοι. Ιδανικά, οι οικογένειες προτιμούν να προσλάβουν νταντάδες τις οποίες έχουν χρησιμοποιήσει  άλλα μέλη της οικογένειας τους. Ενώ είναι αλήθεια ότι ακόμα και οι ίδιοι οι γονείς μπορούν να έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την ποιότητα της επαγγελματικής φροντίδας των παιδιών τους, ωστόσο οι καλές συστάσεις βοηθούν πάντα έτσι ώστε  ένα  συγκεκριμένο πρόσωπο να κερδίσει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό όλων. Οι οικογένειες μπορούν επίσης να αναζητήσουν νταντάδες από εταιρίες ή άλλες επαγγελματικές οργανώσεις και φορείς. Οι εταιρίες αυτές παρέχουν συνήθως εκτεταμένους in-house ελέγχους και μπορεί ακόμη και να επιβλέπουν την εκπαίδευση των νταντάδων.   Αν και οι εταιρίες μπορούν να φανούν χρήσιμες στις οικογένειες στην προσπάθεια τους να βρουν μια νταντά, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι κανένας τρίτος δεν θα μπορεί να κρίνει καλύτερα από εσάς για την φροντίδα των παιδιών σας. Μια τρίτη επιλογή για την εξεύρεση μιας παραμάνας μπορεί να είναι  και η  αναζήτηση βιογραφικών και η προσωπική συνέντευξη με τις υποψήφιες νταντάδες έτσι όπως ακριβώς γίνεται πριν την πρόληψη σε οποιαδήποτε εργασία.. Αν και το παραπάνω απαιτεί περισσότερο κόπο, χρόνο και προσπάθεια, ωστόσο αξίζει τον κόπο όταν πρόκειτε για την ασφάλεια των παιδιών σας.

Μία έρευνα σχετικά με το ιστορικό της υποψήφιας νταντάς είναι εξαιρετικά σημαντικό μέρος της εύρεσης του κατάλληλου ατόμου για τη δουλειά. Τα πρακτορεία συνήθως ενημερώνουν τις οικογένειες για το ιστορικό μιας νταντάς και παρέχουν υλικό  το οποίο συχνά βοηθά, όμως είναι σημαντικό για τις οικογένειες να εξετάζουν και οι ίδιες τα προσόντα και το ιστορικό των υποψήφιων νταντάδων.  Κάθε υποψήφια που δεν αναφέρεται σε προηγούμενες επαγγελματικές δραστηριότητες θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με καχυποψία. Αντίθετα κάθε υποψήφια η οποία είναι άνετη στο να συζητά για προηγούμενες εμπειρίες της συνήθως σημαίνει πως δεν έχει τίποτα να κρύψει  Το να έρχεσαι σε  επαφή με τους προηγούμενους εργοδότες, ακόμα και να  ελέγχεται την ακρίβεια των πληροφοριών που σας δίνουν, είναι κάποια καλά μέτρα για να διασφαλίσετε ότι οι υποψήφιες νταντάδες είναι ειλικρινής μαζί σας και τα προσόντα τους είναι πραγματικά.

Ίσως το πιο σημαντικό  μέρος κατά την διαδικασία πρόσληψης μιας νταντάς είναι απλά η συνάντηση με την υποψήφια και να ξοδέψετε λίγο  χρόνο μαζί της, τόσο στον ίδιο χώρο με τα παιδιά όσο και χωρίς αυτά. Το παραπάνω δεν θα πρέπει να παραλείπεται , καθώς μέσω αυτής της διαδικασίας μπορείτε να εκμαιεύσετε πολύτιμες πληροφορίες οι οποίες ίσως δεν θα εμφανίζονταν στις διαδικασίες ελέγχου. Παρατηρώντας πώς μια πιθανή νταντά αλληλεπιδρά με τα παιδιά και χειρίζεται διάφορες καταστάσεις, είναι το κλειδί, και μπορεί να σας βοηθήσει να σχηματίσετε μια ιδέα τόσο για την φροντίδα που θα μπορεί να παρέχει η νταντά στα παιδιά σας  όσο και για την πειθαρχία που θα θα μπορεί να εφαρμόζει. Το να ξοδέψετε  χρόνο μόνοι σας  με  την  νταντά είναι επίσης σημαντικό δεδομένου ότι μπορεί να σας βοηθήσει  να γνωρίσετε την επαγγελματική της φύση λίγο καλύτερα.
 
Η πρόσληψη μιας νταντάς και το να της εμπιστευτείτε την φροντίδα  των παιδιών σας μπορεί να είναι μια πραγματικά δύσκολη εμπειρία για κάποιους από εσάς, ωστόσο όσοι ξοδέψετε αρκετό χρόνο μαζί της και κάνετε μια προσεχτική έρευνα σίγουρα θα έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την επιλογή σας. Βασισμένοι  στην πηγή από την οποία γνωρίσατε την νταντά, στο υπόβαθρο της  καθώς και στο προσωπικό σας ένστικτο σίγουρα θα μπορείτε να βρείτε την  ιδανική νταντά για τις ανάγκες σας.