Εφαρμογές καθρεπτών ασφαλείας

 

 

  • Οι καθρέφτες ασφαλείας μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο εσωτερικό καταστημάτων, γραφείων, στους διαδρόμους μεγάλων σούπερ μάρκετ έως σε γωνίες μικρών παντοπωλείων, μια και αποτελούν το πιο αποτρεπτικό και αποτελεσματικό σύστημα ασφαλείας κατά των κλοπών. Η παρουσία τους βοηθά στο να αποφεύγονται οι μικροκλοπές εμπορευμάτων και να υπάρχει καλύτερος έλεγχος στην περιοχή των ταμείων. Η αίσθηση στενής παρακολούθησης που δημιουργούν από όλες τις γωνίες αποτρέπει τους επίδοξους ληστές να πραγματοποιήσουν κάποια κλοπή αλλά και βοηθούν τους υπαλλήλους και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά.

  • Επίσης για λόγους ασφαλείας, σε δρόμους όπου υπάρχουν τυφλές γωνίες, κυρίως σε επικίνδυνες διασταυρώσεις όπου η ορατότητα δεν είναι καλή, οι κυρτοί καθρέφτες χρησιμοποιούνται για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων μεταξύ των διερχόμενων αυτοκινήτων.

  • Κυρτούς καθρέφτες συναντάμε στις περισσότερες επιχειρήσεις, επειδή είναι ένας εύκολος και ανέξοδος τρόπος για να παρέχουν επαρκή προστασία για τους εργαζόμενους , τους προμηθευτές και τους πελάτες τους τόσο στους εσωτερικούς χώρους, εκεί δηλαδή που διέρχονται περονοφόρα οχήματα, όσο και στους εξωτερικούς ,εισόδους/εξόδους, για την αποφυγή ατυχημάτων με τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

  • Οι κυρτοί καθρέφτες ασφαλείας είναι κατάλληλοι σε χώρους όπου συχνάζουν μικρά παιδιά(όπως σχολεία, παιδικές χαρές, παιδικοί σταθμοί ,νηπιαγωγεία, κολυμβητήρια, γυμναστήρια) τόσο για την επιτήρηση των παιδιών αλλά και επειδή είναι σχεδόν άθραυστοι αποκλείοντας την πιθανότητα ατυχήματος από θρυμματισμένα γυαλιά άλλων καθρεπτών.

  • Για λόγους ασφαλείας σε χώρους φορτοεκφόρτωσης προιόντων, αποθηκών βενζινάδικων, νοσοκομείων, ξενοδοχείων, τραπεζών.

  • Πολλές εφαρμογές επίσης βρίσκουν οι κυρτοί καθρέφτες σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων όπως γκαράζ σπιτιών, μεγάλα υπόγεια γκαράζ πολυκαταστημάτων, ιδιωτικά πάρκινγκ καθώς τα καταστούν ασφαλέστερα και περιορίζουν τους πιθανούς κινδύνους ατυχημάτων.

  • Πολλά περίπτερα, μηχανήματα συναλλαγών (ΑΤΜ) καθώς και άλλα αυτόματα ταμειακά μηχανήματα έχουν τέτοιους καθρέφτες  για να βοηθούν τους ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν να έχουν καλύτερη θέα για το ότι συμβαίνει πίσω τους . Επίσης κυρτούς καθρέφτες συναντάμε σε δημόσιες υπηρεσίες και χώρους υποδοχής(reception) .

  • Οι καθρέπτες ασφαλείας είναι επίσης κατάλληλοι για εφαρμογές παρακολούθησης ασθενών σε νοσοκομεία ή οικιστικών εγκαταστάσεων φροντίδας αλλά και γενικότερα σε περιοχές όπου απαιτείται να διατηρούνται υπό επιτήρηση.

  • Όταν γαντζωθούν πάνω σε μια κάμερα, οι κυρτοί καθρέπτες μπορούν να δουν πολλαπλές οπτικές γωνίες ταυτόχρονα. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην κάμερα να καταγράψει τι συμβαίνει σε πολλά διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα, το οποίο μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο.