Αυτοάμυνα για γυναίκες

Αυτοάμυνα για γυναίκες

Είτε διέρχονται μια μεγάλη πόλη μόνες  τη νύχτα εξερευνώντας  κάποιο άγνωστο χώρο, ή συναντούν νέους ανθρώπους, οι γυναίκες ορισμένες φορές αισθάνονται ιδιαίτερα ευάλωτες σε πιθανές απόπειρες βίας, και δεδομένου ότι οι περισσότεροι εγκληματίες στοχεύουν ειδικά στις γυναίκες ,  το αίσθημά τους αυτό είναι απόλυτα δικαιολογημένο . Υπάρχουν πολλοί πιθανοί κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε τακτική βάση, και συνήθως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι  οι γυναίκες είναι πιο φτωχά εξοπλισμένες για να χειριστούν καταστάσεις βίας και είναι λιγότερο πιθανό να αντιδράσουν με δύναμη σε κάποια  φυσική απειλή. Η αντιμετώπιση  του ενδεχομένου βίας  είναι μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια για κάθε γυναίκα που ενδιαφέρεται να  προστατέψει τον εαυτό της από τη βία και να αισθανθεί πιο σίγουρη και ανεξάρτητη στη ζωή της. Υπάρχει μια σειρά μεθόδων για την αποτελεσματική άσκηση της ασφάλειας των γυναικών , αλλά μερικές από τις πιο δημοφιλής και δυνητικά πιο αποτελεσματικές περιλαμβάνει τεχνικές αυτοάμυνας που βασίζονται στη σωματική δύναμη και τις ακριβείς κινήσεις. Η εκμάθηση   αυτοάμυνας για μία γυναίκα μπορεί να είναι δύσκολη στην αρχή, αλλά εκείνες που δίνουν  ισχυρή δέσμευση για μάθηση μιας καθιερωμένης τεχνικής είναι πιθανό να είναι σε θέση να αποκρούσουν αποτελεσματικά πολλούς τύπους επιθέσεων, ενώ, επίσης, να αισθάνονται καλύτερα για την προσωπική τους  ασφάλεια..

Το πιο δύσκολο σχετικά με την εκμάθηση αυτοάμυνας των γυναικών είναι να αποφασιστεί το είδος της τεχνικής που θα μάθουν. Υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις για την αυτοάμυνα  γυναικών, μερικές από τις οποίες βασίζονται σε τακτικές πολεμικών τεχνών προηγούμενων αιώνων και ορισμένες είναι βασισμένες σε πιο μοντέρνες και απλοϊκές προσεγγίσεις. Οι γυναίκες που ενδιαφέρονται να μάθουν πώς να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους μπορούν να επωφεληθούν από την προσεκτική μελέτη των διαφόρων τεχνικών που υπάρχουν στην διάθεσή τους. Οι διαφορετικοί τύποι αυτοάμυνας  προσαρμόζονται στις γυναίκες, ανάλογα με τις συγκεκριμένες περιστάσεις, τις ικανότητές τους και τις προτιμήσεις τους. Μιλώντας με άτομα τα οποία έχουν εκπαιδευτεί στις στρατηγικές αυτοάμυνας μπορεί να  σας βοηθήσουν να μάθετε περισσότερα και να αποφασίσετε σχετικά με το ποια στρατηγική αυτοάμυνας είναι κατάλληλη για τις προσωπικές σας ανάγκες. Ορισμένα από τα ζητήματα που πρέπει να εξετάσετε κατά την επιλογή του τύπου της τεχνικής αυτοάμυνας συμπεριλαμβάνουν την δυσκολία ή την πολυπλοκότητα της τεχνικής, εάν υπάρχει οποιοσδήποτε ειδικός εξοπλισμός ή εργαλεία, αν η τεχνική απαιτεί ορισμένα είδη  κινήσεων τα οποία είναι δύσκολα ή αδύνατα να πραγματοποιηθούν λόγω  τραυματισμών ή άλλων αναπηριών, και πόσο άνετα η ασκούμενη είναι πιθανό να αισθανθεί με την εξάσκηση και τη χρήση των δεξιοτήτων που εμπλέκονται.

Μόλις η κατάλληλη  τεχνική αυτοάμυνας επιλεγεί,θα πρέπει να επιλεγεί και το κατάλληλο  κέντρο εκμάθησης. Παραδοσιακά, οι γυναίκες  κατά κύριο λόγο επιλέγουν εξειδικευμένα κέντρα. Τα κέντρα αυτά μπορεί να είναι εξειδικευμένα μόνο στην γυναικεία αυτοάμυνα, ή μπορεί ακόμα να ασχολούνται και με άλλες τεχνικές, όπως πολεμικές τέχνες ή σπορ σχήματα.  Ρωτώντας για την ιστορία του κέντρου και εξετάζοντας τα προσόντα και τις δεξιότητες των εκπαιδευτών και του λοιπού προσωπικού μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες διαπιστώσουν εάν το συγκεκριμένο κέντρο είναι σωστό για τις ανάγκες τους. Εναλλακτικά, οι γυναίκες μπορούν να  μάθουν τις βασικές τεχνικές και κινήσεις  μέσω βίντεο,  ταινιών ή μέσω online μαθημάτων.Οι παραπάνω τρόποι,   μπορεί να είναι ιδιαίτερα βολικοί για τις γυναίκες που δεν  έχουν το χρόνο να παρακολουθήσουν τακτικά μαθήματα ή συνεδρίες κατάρτισης, ωστόσο  είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως η πρακτική εξάσκηση  μπορεί να συμβάλει έτσι ώστε οι γυναίκες να  τελειοποιήσουν τις ικανότητές τους.

Οι γυναίκες που είναι αποφασισμένες  να αυξήσουν τις γνώσεις τους στην αυτοάμυνα συνήθως δεν τα παρατάνε, ωστόσο πολλές φορές η εκπαίδευση μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη . Για το λόγο αυτό, συχνά καλούν φίλους καθώς και μέλη της οικογένειας τους, δημιουργώντας ένα υποστηρικτικό και διασκεδαστικό κοινό. Ενθαρρύνοντας και άλλες γνωστές γυναίκες  να συμμετάσχουν σε προγράμματα κατάρτισης αυτοάμυνας, οι γυναίκες όχι μόνο επιτυγχάνουν  τις δεσμεύσεις τους, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσουν και  άλλες γυναίκες που ενδιαφέρονται . Η εξέλιξη της προόδου σε ένα περιοδικό, σε ένα δημόσιο χώρο ή στο διαδίκτυο, μπορεί να δώσει  κίνητρο στις  γυναίκες καθ' όλη  την εκπαιδευτική διαδικασία και να τους χαρίσει μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Κάνοντας την προσπάθεια  με σοβαρότητα και υπευθυνότητα μπορείτε να έχετε ικανοποιητικές και, ενδεχομένως, ακόμη και σωτήριες ανταμοιβές. Αν και πολλοί νομίζουν πως μερικά γρήγορα κόλπα ή ένα όπλο είναι σε θέση να παρέχουν μια καλή ποιότητα αυτοάμυνας, οι γυναίκες εκείνες οι οποίες επενδύουν σε βάθος σε μία τεχνική είναι σίγουρο ότι θα έχουν μεγαλύτερη επιτυχία εάν χρειασθεί ποτέ να  διακόψουν μια απόπειρα επίθεσης από πιθανούς εισβολείς.