Ασφάλεια στο σπίτι - μέτρα για την προστασία του σπιτιού σας

Προστασία σπιτιού

Το σπίτι σας είναι το κάστρο σας . Είναι το σπίτι σας πραγματικά ασφαλισμένο όταν φεύγετε για τη δουλειά ή το σχολείο; Το σπίτι σας θεωρείται το καταφύγιο σας μέσα στο οποίο θα πρέπει να αισθάνεστε ασφαλείς. Το σπίτι σας είναι το μοναδικό περιβάλλον στο οποίο έχετε τον πλήρη έλεγχο για το ποιος μπορεί να πλησιάσει εσάς ή την οικογένειά σας. Για τους παραπάνω λόγους η προστασία του σπιτιού σας και της οικογένειάς σας από εισβολείς θα πρέπει να είναι πολύ υψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων σας.

Έως τώρα, η πιο συχνή απειλή για το σπίτι μας είναι οι διαρρήξεις. Κατά κανόνα οι περισσότερες διαρρήξεις συμβαίνουν όταν δεν είμαστε στο σπίτι, ωστόσο μεγάλο ποσοστό διαρρήξεων συμβαίνει και κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν δυστυχώς βρίσκεται στο σπίτι όλη η οικογένεια καθώς και τα σαββατοκύριακα.


Υπάρχουν διάφορα μέσα προστασίας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελαχιστοποιήσετε τις απόπειρες διάρρηξης στο σπίτι σας
Αναμφισβήτητα τα συστήματα συναγερμών ασφαλείας είναι ένα από τα πιο σημαντικά και αποτελεσματικά μέσα προστασίας εάν χρησιμοποιηθούν σωστά. Ο λόγος για τον οποίο τα συστήματα συναγερμών αποτρέπουν τους διαρρήκτες να εισβάλλουν είναι η αύξηση του φόβου της σύλληψης από την ίδια την αστυνομία μια και πολλά συστήματα συναγερμών είναι συνδεδεμένα τηλεφωνικά με το πλησιέστερο αστυνομικά τμήμα. Το αποτρεπτικό εξάρτημα το οποίο δηλώνει την ύπαρξη συναγερμού είναι η εξωτερική σειρήνα. Πολλές φορές όμως αποτρεπτικό ρόλο παίζουν ακόμα και τα αυτοκόλλητα πινακιδάκια τα οποία κολλούν οι εταιρίες συναγερμών έξω από τα σπίτια σε τοίχους και παράθυρα.. Οι διαρρήκτες συνήθως παρακάμπτουν σπίτια και διαμερίσματα με τα παραπάνω ορατά σημάδια προειδοποίησης της ύπαρξης συναγερμών και επιλέγουν σπίτια και διαμερίσματα τα οποία δεν προστατεύονται από συστήματα συναγερμών και γενικότερα συστήματα ασφαλείας.


Ένα άλλο μέσο αποτροπής των διαρρηκτών είναι ο επαρκής εσωτερικός και εξωτερικός φωτισμός ο οποίος δηλώνει σημάδια δραστηριότητας και ζωής σε μια κατοικία. Τέλος οι πόρτες και τα παράθυρα θα πρέπει να είναι πάντα κλειδωμένα. Έχει διαπιστωθεί πως οι διαρρήκτες προσπερνούν τα σπίτια τα οποία απαιτούν περισσότερη ικανότητα για να εισέλθουν, χρειάζονται περισσότερα εργαλεία και γενικά όταν είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια.