Ασφάλεια στο σπίτι - Διατηρείστε την περιουσία σας ασφαλή

Ασφάλεια στο σπίτι - Διατηρείστε την περιουσία σας ασφαλή

Η εγκληματικότητα στις μέρες μας είναι σε άνοδο και κανείς δεν θέλει να πέσει θύμα κλοπής. Αλλά, με ποιον τρόπο μπορείτε να προστατεύσετε αποτελεσματικά το σπίτι και την περιουσία σας; Μπορείτε να ασφαλίσετε το σπίτι σας χωρίς να συμβουλευτείτε ακριβές εταιρείες ή να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Απλά χρησιμοποιήστε  τις παρακάτω συμβουλές και την κοινή λογική για να διαφυλάξετε τα πολύτιμα αντικείμενά σας ασφαλή.


Να γνωρίζετε γενικά, πως οι διαρρήκτες ψάχνουν για εύκολους στόχους, οπότε εάν το σπίτι σας είναι εύκολα προσβάσιμο, έχετε περισσότερες πιθανότητες να πέσετε θύμα διάρρηξης.. Ωστόσο, εφαρμόζοντας  ορισμένα απλά μέτρα  αποτροπής κλοπής μπορείτε να μειώσετε δραματικά τις πιθανότητές  να πέσετε θύμα διάρρηξης.


Πρώτα απ'όλα θα πρέπει να κλειδώνετε όλες τις πόρτες του σπιτιού σας όταν βγαίνετε έξω. Αυτή, μπορεί  είναι μια προφανή πρόταση, αλλά θα εκπλαγείτε από το ποσοστό των ανθρώπων που  παραμελούν να ελέγξουν εάν έχουν κλειδώσει τις πόρτες τους, το  γκαράζ ή τα πίσω παράθυρα. Ελέγξτε όλα τα παράθυρα σας πριν βγείτε από το σπίτι σας και βεβαιωθείτε ότι δεν είναι μόνο κλειστά, αλλά και κλειδωμένα επίσης.  Εάν έχετε μια πόρτα στο σπίτι σας που να επικοινωνεί απευθείας με το γκαράζ σας, βεβαιωθείτε ότι είναι κλειδωμένη. Είναι εκπληκτικό πόσες πολλές φορές οι άνθρωποι παραμελούν την συγκεκριμένη πόρτα!


Ασφαλίστε το αυτοκίνητό σας. Το παραπάνω είναι επίσης μια άλλη προφανή σύσταση, αλλά είναι επίσης εκπληκτικά πολλοί όλοι εκείνοι οι οποίοι το παραμελούν. Αισθάνονται ότι εάν το  αυτοκίνητό τους είναι παρκαρισμένο μέσα στο γκαράζ ή δίπλα στο σπίτι τους είναι ασφαλή. Το γεγονός όμως  ότι το αυτοκίνητό σας βρίσκεται μέσα στο σπίτι σας δεν σημαίνει ότι είναι και ασφαλές. Επίσης, μην αφήνετε δελεαστικά αντικείμενα όπως φωτογραφικές μηχανές, iPods, συσκευές GPS κλπ. στο αυτοκίνητό σας. Τα παραπάνω αντικείμενα ενθαρρύνουν τους διαρρήκτες να προσπαθήσουν να τα αρπάξουν. Μόλις ακούσετε  το σπάσιμο του γυαλιού θα είναι πλέον πολύ αργά.


Κολλήστε αυτοκόλλητα ότι το σπίτι σας προστατεύεται από σύστημα συναγερμού. Έχουμε δει όλα τα μικρά, διακριτικά αυτοκολλητάκια  σε τοίχους και σε παράθυρα  σπιτιών από εταιρείες ασφαλείας. Αυτά τα μικρά σημάδια μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκρούσουν τους διαρρήκτες, ακόμη και αν τα σημάδια είναι απλά δολώματα! Ένας κλέφτης δεν θα έπαιρνε  το ρίσκο να παραβιάσει ένα σπίτι το οποίο προστατεύεται από συναγερμό ασφαλείας με αποτέλεσμα να είναι πιθανό να προχωρήσει παρακάτω. Είναι καταπληκτικό πώς ένα τόσο μικρό πράγμα όπως ένα αυτοκόλλητο θα  μπορεί να αποτελέσει  μια μεγάλη προστασία για το σπίτι σας!


Προσθέστε στον εξωτερικό σας χώρο φώτα τα οποία ανάβουν όταν ανιχνεύσουν κίνηση(με φωτοκύτταρα). Αυτό είναι κάτι το οποίο οι άνθρωποι δεν σκέφτονται συχνά , αλλά είναι ένα πολύ απλό και σοφό πράγμα που μπορείτε να κάνετε. Επίσης εάν φωτίσετε μεγάλες περιοχές γύρω από το σπίτι σας όπως γύρω από το γκαράζ, τον κήπο κλπ.  θα ελαχιστοποιήσετε τα μέρη και τις πιθανές κρυψώνες που μπορεί να κρυφτεί  ένας κλέφτης.


Προστατευτείτε όταν είστε διακοπές. Όταν λείπετε από το σπίτι σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, όταν π.χ είστε διακοπές γίνεται εύκολα αντιληπτό. Οι κλέφτες παρατηρούν μικρά πράγματα τα οποία  δείχνουν ότι κανείς δεν είναι σπίτι. Όμως, υπάρχουν διάφορα εύκολα πράγματα τα οποία μπορείτε να εφαρμόσετε έτσι ώστε να φαίνεται πως το σπίτι σας δεν είναι άδειο ή εσείς δεν είστε πολύ μακρυά. Φυσικά όλοι γνωρίζετε για την τοποθέτηση  χρονομέτρων στα φώτα, όμως τα ενεργοποιείτε πριν φύγετε από το σπίτι σας; Αφήστε ένα χαμηλό  φωτισμό σε μια κρεββατοκάμαρα το βράδυ και ρυθμίστε το για να σβήνει κάθε βράδυ μια συγκεκριμένη ώρα, ώστε οι κέφτες να νομίζουν ότι αυτή είναι η καθημερινή σας ρουτίνα.. Επίσης, σκεφτείτε να βάλετε χρονόμετρα στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα. Η αντανάκλαση του μπλε χρώματος από την οθόνη της τηλεόρασης  κάνει το σπίτι σας να φαίνεται πιο κατοικίσημο απ'ότι να υπάρχουν απλά κάποια φώτα αναμμένα. Έχετε φροντίσει κάποιος να περιποιείται και να ποτίζει τα φυτά στον κήπο σας και να συλλέγει το ταχυδρομείο σας. Ακόμα και να έχετε όλα τα φώτα του σπιτιού αναμμένα δεν θα μπορέσετε να ξεγελάσετε τους διαρρήκτες εάν το ταχυδρομείο σας είναι ξεχειλισμένο ή εάν τα φυτά σας είναι μαραμένα και γενικά όλες οι  εγκαταστάσεις σας  μισοπεθαμένες!


Χρησιμοποιώντας μερικές απλές και εύκολες τεχνικές, μπορείτε να προστατεύσετε το σπίτι και την περιουσία σας από τους επίδοξους κλέφτες. Είναι δυνατόν να παραμείνετε ασφαλείς και το πιο σημαντικό , να το κάνετε χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα!