Θωρακίστε το σπίτι και την οικογένειά σας με σύγχρονο εξοπλισμό ασφαλείας

Προστατεύστε την περιουσία σας

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κόσμος γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος  μέρα με τη μέρα. Από τότε που η ύφεση ή η λεγόμενη οικονομική κρίση έκανε την εμφάνιση της πριν από λίγα χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται εκτός εργασίας. Πολλοί ειδικοί που ερευνούν και μελετούν εγκλήματα πιστεύουν πως ο παραπάνω είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που  έχουν αυξηθεί οι διαρρήξεις με τέτοιο δραματικό ρυθμό. Ανεξάρτητα όμως από το γιατί συμβαίνει, όλοι χρειάζεται να κάνουμε ότι είναι στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας για να προστατεύσουμε την οικογένειά μας ανά πάσα στιγμή.

Υπάρχουν πολλά γνωστά κοινά μέτρα ασφαλείας τα οποία κάθε οικογένεια πρέπει να εφαρμόζει,  καθώς και ορισμένα σύγχρονα μέτρα ασφαλείας όπως διάφορα συστήματα επιτήρησης  που θα κάνουν το σπίτι σας πιο ασφαλές. Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες και προϊόντα που μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Κατ 'αρχάς, ανεξάρτητα με το αν νομίζετε ότι είναι η γειτονιά σας  αρκετά ασφαλής θα πρέπει να είστε βέβαιοι πως όλες οι πόρτες και τα παράθυρα σας είναι κλειδωμένες με ασφάλεια κάθε φορά που φεύγετε από το σπίτι σας, ή όταν κοιμάστε.

Δεύτερον, όλες οι πόρτες σας που συνδέονται με τον εξωτερικό χώρο θα πρέπει να έχουν πολλαπλές κλειδαριές. Τρίτον, αν ζείτε σε μια περιοχή υψηλής εγκληματικότητας, ίσως είναι καλό το ενδεχόμενο να σκεφτείτε να αγοράσετε έναν σκύλο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ακόμη και ένα μικρό σκυλί που γαβγίζει δυνατά θα είναι αρκετό για να τρομάξει έναν εισβολέα.

Τέταρτον, οι περισσότεροι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας στο σπίτι, θα σας ενημερώσουν πως  η ύπαρξη  εξωτερικού φωτισμού που είναι συνδεδεμένη με ανιχνευτές κίνησης είναι πολύ αποτελεσματική αλλά και αποτρεπτική για τους πιθανούς εισβολείς. Αν κάποιος προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να μπεί μέσα στο σπίτι σας στο σκοτάδι, και παντού όπου πηγαίνει τα φώτα ανάβουν το πιο πιθανό είναι να νιώσει αρκετά ανασφαλής ώστε να ψάξει για κάπου αλλού.

Πέμπτον, εάν δεν έχετε ένα συναγερμό ασφαλείας, θα πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε έναν. Τα συστήματα αυτά, έχουν εξαρτήματα τα οποία τοποθετούνται σε κάθε πόρτα και παράθυρο του σπιτιού σας, και δίνουν σήμα στον συναγερμό να ηχήσει δυνατά σε περίπτωση που παραβιαστούν.

Έκτον , εάν ανησυχείτε για τα παιδιά σας όταν δεν είστε στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους εξοπλισμού επιτήρησης για την παρακολούθησή τους. Οι περισσότεροι από μας έχουμε δει βίντεο από κρυφές κάμερες με "πρωταγωνίστριες" μπέιμπι σίτερ οι οποίες χτυπούν ή φέρονται άσχημα στα παιδιά τα οποία υποτίθεται ότι έπρεπε προστατεύουν.

Ένα  άλλο σπουδαίο προϊόν σε αυτήν την κατηγορία είναι οι συσκευές παρακολούθησης βρεφών. Πρόκειτε για μικρές κάμερες τις οποίες μπορείτε να ρυθμίσετε στην κούνια του μωρού σας και θα σας ενημερώνουν εαν το μωρό σας χρειάζετε οποιαδήποτε βοήθεια.

Έβδομον, ένα σχετικά νέο προϊόν στον τομέα της ασφάλειας του σπίτιου είναι και  το ασύρματο κουδούνι. Αυτά τα προϊόντα συμπεριλαμβάνουν μια κάμερα την οποία τοποθετείτε κάπου γύρω από την κεντρική πόρτα εισόδου σας. Έτσι, όταν κάποιος χτυπά το κουδούνι  σας, θα είστε σε θέση να τον δείτε ακόμη και αν προσπαθήσει να κρυφτεί πίσω από ένα δεντρο ή θάμνο.  

Όλες οι ιδέες και τα προϊόντα που αναφέρονται παραπάνω είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσουν σημαντικά την ασφάλεια του σπιτιού σας, εάν χρησιμοποιηθούν σωστά.  Μην ξεχνάτε πως τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την προστασία των ανθρώπων που αγαπάτε πιο πολύ, δηλαδή  της οικογένειά σας.