Έξι καλοί λόγοι για να επιλέξετε έναν ασύρματο συναγερμό

Προστατεύστε τη οικογένεια και την περιουσία σας

Όταν  σκέφτεστε να αγοράσετε έναν ασύρματο  συναγερμό ασφαλείας για το σπίτι σας  ανάμεσα στις πολλές ερωτήσεις που είναι πιθανό να ρωτήσετε  πριν από την αγορά είναι, "γιατί πρέπει να επιλέξω ένα ασύρματο συναγερμό"; Και η απάντηση; Η  παραδοσιακή μέθοδος της προστασίας ενός ακινήτου ήταν η χρήση ενός ενσύρματου συστήματος που απαιτούσε  πολλά σκαψίματα  για το πέρασμα των καλωδίων. Σήμερα η   πρόοδος της τεχνολογίας, κάνει τους ασύρματους  συναγερμούς να   γίνονται όλο και πιο αξιόπιστοι, οικονομικοί, αποτελεσματικοί και, κατά συνέπεια, πιο δημοφιλή. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν έξι καλοί λόγοι για την επιλογή ενός ασύρματου συναγερμού για την προστασία του σπιτιού σας ή του μαγαζιού σας.

  • Αισθητική - δεν χρειάζεται να τρυπηθούν οι τοίχοι  μέσα στο σπίτι με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν  αντιαισθητικά καλώδια ή καλωδιώσεις
  • Τοποθετούνται εύκολα και γρήγορα  χωρίς να απαιτούνται δεξιότητες ή εμπειρία από τον εγκαταστάτη.Είναι ένα καλό πρόγραμμα DIY(DO IT YOURSELF)
  • Οικονομικοί με πρακτικά μηδενικά έξοδα συντήρησης.
  • Αξιόπιστοι-  κατασκευασμένοι σύμφωνα με τα Γερμανικά /Ευρωπαικά πρότυπα ασφαλείας
  • Εύκολα επεκτάσιμοι – μπορούν να προστεθεθούν  επιπλέον ραντάρ ή ανιχνευτές  όποτε επιθυμείτε
  • Φορητοί– μπορείτε να τους πάρετε μαζί σας εάν αλλάξετε σπίτι, εξοχικό ή φοιτιτική εστία


Τώρα ας εξετάσουμε κάθε ένα από τα παραπάνω με περισσότερες λεπτομέρειες:

Αισθητική. Το  κύριο, και ίσως το πιο προφανές πλεονέκτημα των ασύρματων συναγερμών είναι ότι  δεν χρειάζεται να τρυπηθούν οι τοίχοι για να περαστούν καλώδια ή σε περίπτωση που περαστούν εξωτερικά των τοίχων  να βλέπετε  αντιαισθητικά καλώδια μέσα στο σπίτι.Το σπίτι μας είναι το ησυχαστήριο μας, ξοδεύουμε αρκετό χρόνο μέσα σε αυτό , ξεκουραζόμαστε. Φανταστείτε να προσπαθούμε να χαλαρώσουμε και να εκνευριζόμαστε κάθε φορά που κοιτάμε τις άσχημες καλωδιώσεις στους τοίχους μας; Το σπίτι μας θα πρέπει να μας αρέσει, να είναι όμορφο και να μας ηρεμεί. Η μοναδική περίπτωση  που μπορεί να τοποθετηθεί ενσύρματος συναγερμός χωρίς να φάινονται τα καλώδια είναι μόνο όταν το σπίτι είναι υπό κατασκευή, όταν δηλαδή γίνονται οι καλωδιώσεις για φωτισμό και θέρμανση. Σε οποιδήποτε άλλο στάδιο κατασκευής τα καλώδια θα φαίνονται και δεν θα μπορούν να καλυφθούν ποτέ εντελώς.

Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση.  Η ομορφιά ενός ασύρματου συναγερμού είναι ότι μπορεί να εγκατασταθεί από οποιονδήποτε χωρίς εμπειρία προσφέροντας του την χαρά της δημιουργίας. Οι ανιχνευτές μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν στα δωμάτια, σε διαδρόμους,  στα γκαράζ  ακόμη και στο υπόστεγο με απλή στερέωση. Στην συνέχεια οι ανιχνευτές επικοινωνούν ασύρματα  με τον πίνακα ελέγχου με χρήση ραδιοσυχνοτήτων - και αυτό είναι όλο.

Οικονομικοί σε σχέση με τους ενσύρματους.Όταν συγκρίνετε  έναν ασύρματο συναγερμό με έναν ενσύρματο θα πρέπει να αναλογιστείτε το κόστος. Το κόστος  εγκατάστασης ενός  πλήρους ενσύρματου συναγερμού  είναι κατά πολύ ακριβότερο από το κόστος εγκατάστασης ενός ασύρματου συναγερμού μια και στο συνολικό κόστος θα πρέπει να προστεθεί και το κόστος των μεγάλου μήκουςκαλωδίων Επίσης στο συνολικό κόστος θα πρέπει να προστεθεούν και τα ετήσια έξοδα συντήρησης όταν ο συναγερμός εγκατασταθεί από κάποια εταιρία.. Το συνολικό  κόστος ενός ασύρματου συναγερμού καλής ποιότητας είναι κατά πολύ μικρότερο χωρίς να προσθέτονται άλλες ετήσιες δαπάνες.

Αξιοπιστία. Στο παρελθόν, οι ασύρματοι συναγερμοί δεν ήταν διαδεδομένοι σήμερα όμως λόγω της προόδου της τεχνολογίας είναι ιδιαίτερα αξιόπιστοι. Τα προηγούμενα χρόνια, οι πληροφορίες μεταφέρονταν μέσω καλωδίων(συμβατικό τηλεφωνικό καλώδιο) σήμερα όμως  μεταφέρονται ασύρματα ( σκεφτείτε τα  κινητά τηλέφωνα τα οποία έχουν εισβάλει για τα καλά  στην καθημερινότητα μας ). Έτσι η ασύρματη τεχνολογία έκανε την εμφάνιση της και στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας τα οποία υποστηρίζουν την ασύρματη μετάδοση σημάτων και  παρέχουν την ασφάλεια και την ηρεμία που χρειάζεστε για τον εαυτό σας, την οικογένειά σας και την περιουσία σας.

Εύκολα επεκτάσιμοι. Επειδή κάθε  μαγνητική επαφή, ραντάρ  ή άλλη συσκευή όπως για παράδειγμα ο  ανιχνευτής καπνού ή άλλοι ανιχνευτές σε ένα ασύρματο σύστημα συναγερμού "επικοινωνούν" απευθείας με τον κεντρικό πίνακα ελέγχου, είναι πολύ εύκολο να εγκαταστήσετε επιπλέον ανιχνευτές οποιαδήποτε στιγμή θέλετε. Για παράδειγμα, εάν αποφασίσετε πως θέλετε να προστατεύσετε έναν επιπλέον χώρο στο σπίτι σας π.χ το υπόστεγό σας ή κάποιο μέρος του κήπου σας , μπορείτε εύκολα  να προμηθευτείτε άλλες 2 μαγνητικές επαφές για να το επιτύχετε. Χωρίς να απαιτούνται καλώδια.

Φορητοί. Ένα άλλο σημαντικό όφελος των  ασύρματων  συναγερμών είναι ότι είναι φορητοί. Επειδή δεν υπάρχουν καλώδια μπορείτε να αφαιρέσετε όλους τους ανιχνευτές μέσα από το σπίτι σας και να μεταφέρετε  όλο το σύστημα ασφαλείας μαζί σας στο νέο σας σπίτι, εξοχικό ή κατάστημα.. Δεν χρειάζεται να διακόψετε τη συμβάση με  εταιρεία συναγερμού και δεν χρειάζεται να διαπραγματευτείτε με  νέους ιδιοκτήτες. Απλά αφαιρείτε τα διάφορα συστατικά στοιχεία από τους τοίχους και τις πόρτες, και τα τοποθετείτε στο καινούργιο σας σπίτι. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους φοιτητές που μετακομίζουν συχνά ή για όσους διαμένουν σε ενοικιαζόμενα σπίτια.